Deel dit artikel
-

D-reizen failliet, VakantieXperts gaat door

Reisorganisatie d-reizen is vanochtend voor de rechtbank van Haarlem failliet verklaard. Het bedrijf kan niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. De franchises die werken onder het label van dochterbedrijf VakantieXperts vallen buiten het bankroet.

Zojuist maakte D-rt Groep zijn faillissement zelf bekend en tekent daarbij direct aan dat er wordt gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. De medewerkers zijn vanochtend hierover geïnformeerd. De site meldt nog niets.

D-reizen telt ruim 1.150 medewerkers, 285 reisbureaus en een klantcontactcentrum. Het bedrijf is de vakantieverkoper met het grootste kantorennetwerk.

De belangrijkste reden voor het bankroet is, los van het feit dat er amper reizen worden verkocht, een twist met SGR. Het garantiefonds keert geen vergoeding uit voor de vouchers die d-reizen aan zijn klanten verstrekte. De rechter stelde SGR en de Staat hierover eind maart in het gelijk.

In een persbericht reageert directeur Jan Henne De Dijn van d-reizen met: “Het is een gitzwarte dag voor ons. Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland, die zorgt voor een diversiteit aan reisaanbod voor de consument. Voor onze klanten en leveranciers is deze situatie uitermate pijnlijk. Bovenal vind ik het verschrikkelijk voor alle collega’s”.

Vanochtend klonk nog ander covidnieuws in de reisbranche. Air France krijgt van de Franse staat een kapitaalinjectie van vier miljard euro. Nederland doet dat vooralsnog niet voor KLM en ziet zijn belang in Air France-KLM mogelijk verwateren van veertien naar 9,3 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Frank Bronts - Privé

Wij hebben een reis geboekt voor onze hele familie naar Curacao voorjaar 2020 en p.o. €15.500,00 over gemaakt.
Een jaar lang zijn we aan het lijntje gehouden.
Twee maand geleden kregen we een mail dat de restitutie van onze corona voucher uiterlijk op 5/4/2021 bij geschreven zou worden op onze rekening.
Laat dat nou een dag voor het uitspreken van het faillissement zijn.
WEG GELD, MET DANK AAN D REIZEN/VAKANTIE EXPERTS.
FAM. Frank Bronts Giethoorn

Rob

Als je een losse vliegticket of los een hotel hebt geboekt of je reis is geannuleerd door Corona en je nog geen voucher hebt gekregen krijg je helaas je geld niet meer terug.
Maar Frank Bronts krijgt volgens mij gewoon zijn geld terug.
Dit kan wel enkele maanden duren.
En krijg je bericht van SGR.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond