Deel dit artikel
-

D-reizen failliet, VakantieXperts gaat door

Reisorganisatie d-reizen is vanochtend voor de rechtbank van Haarlem failliet verklaard. Het bedrijf kan niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. De franchises die werken onder het label van dochterbedrijf VakantieXperts vallen buiten het bankroet.

Zojuist maakte D-rt Groep zijn faillissement zelf bekend en tekent daarbij direct aan dat er wordt gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. De medewerkers zijn vanochtend hierover geïnformeerd. De site meldt nog niets.

D-reizen telt ruim 1.150 medewerkers, 285 reisbureaus en een klantcontactcentrum. Het bedrijf is de vakantieverkoper met het grootste kantorennetwerk.

De belangrijkste reden voor het bankroet is, los van het feit dat er amper reizen worden verkocht, een twist met SGR. Het garantiefonds keert geen vergoeding uit voor de vouchers die d-reizen aan zijn klanten verstrekte. De rechter stelde SGR en de Staat hierover eind maart in het gelijk.

In een persbericht reageert directeur Jan Henne De Dijn van d-reizen met: “Het is een gitzwarte dag voor ons. Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland, die zorgt voor een diversiteit aan reisaanbod voor de consument. Voor onze klanten en leveranciers is deze situatie uitermate pijnlijk. Bovenal vind ik het verschrikkelijk voor alle collega’s”.

Vanochtend klonk nog ander covidnieuws in de reisbranche. Air France krijgt van de Franse staat een kapitaalinjectie van vier miljard euro. Nederland doet dat vooralsnog niet voor KLM en ziet zijn belang in Air France-KLM mogelijk verwateren van veertien naar 9,3 procent.

Deel dit bericht

7 Reacties

Frank Bronts - Privé

Wij hebben een reis geboekt voor onze hele familie naar Curacao voorjaar 2020 en p.o. €15.500,00 over gemaakt.
Een jaar lang zijn we aan het lijntje gehouden.
Twee maand geleden kregen we een mail dat de restitutie van onze corona voucher uiterlijk op 5/4/2021 bij geschreven zou worden op onze rekening.
Laat dat nou een dag voor het uitspreken van het faillissement zijn.
WEG GELD, MET DANK AAN D REIZEN/VAKANTIE EXPERTS.
FAM. Frank Bronts Giethoorn

Rob

Als je een losse vliegticket of los een hotel hebt geboekt of je reis is geannuleerd door Corona en je nog geen voucher hebt gekregen krijg je helaas je geld niet meer terug.
Maar Frank Bronts krijgt volgens mij gewoon zijn geld terug.
Dit kan wel enkele maanden duren.
En krijg je bericht van SGR.

Schrader

Wij hebben januari 2020 een reis + huur auto naar Amerika geboekt en gelijk betaald. Dit was voor de Corona maar werd geannuleerd. Wij hebben dit verzet naar maart 2021. Opnieuw geannuleerd en verzet naar september 2021. De reis was geboekt en betaald aan VakantieXpert maar ging over naar D-reizen. Deze is dus nu failliet en daarom heb ik zelf het initiatief genomen en gebeld met KLM en auto huur. Wat blijkt nu? Men heeft vanaf vorig jaar bij boeking zowel KLM als auto huur niet betaald en ons dus voor de gek gehouden. Ik belde om te vragen als er gevlogen mag worden van wie wij ons reisbescheiden zouden ontvangen? Het antwoord was dat er wel een boeking was maar geen tickets ivm niet betalen. Ik vind dit pure oplichting want wij moeten direct betalen omdat zij dat ook moeten werd mij verteld. Een grote schande en wat nu? Verzekering ho maar want dit betreft faillissement. Niks nada nothing

Michel de Doelder

Wij hebben een gift card (pasje) van VX waar nog tegoed op staat, gekregen voor onze trouwdag. Wij kunnen niemand bereiken hoe we hier een vakantie mee kunnen boeken. Bij ons zijn alle reisbureaus van d-reizen en Vakantiexperts weg en als we bellen naar andere kantoren van vx en d-reizen krijgen we geen contact en word er gezegd ‘ ivm de situatie bij dreizen zijn we niet bereikbaar’ De gift card loopt af in Juli ☹️

Geskes - Prive

Heb ticket gekocht op 13=2=2020 voor reis naar Seattle bij reisbureau Rosa Goes. Zou 31 maart vliegen 2020. Corona gooide roet in het eten. Geld is terug betaald door Delta op 12-2-2021! Mijn geld 988,45 is mij nooit terugbetaald. Hoe kan dat?? Daar heb ik toch recht op?
Ik vind dit schandalig!

Ludo Gribling

Via VX heb ik in 2020 2 tickets Alitalia geboekt.VX schakelt hiervoor Airtrade in;dat rekent € 159 voor het incasseren van de vordering van ons op Alitalia
wegens niet doorgaan van de reis.Omdat ik bang ben dat het VX-kantoor geen franchiseonderneming is van VX,maar in het faillissement van D-Reizen valt heb ik al enige malen contact gezocht met Airtrade om te bewerkstelligen dat Airtrade de terugbetaling direct aan mij doet.Geen resultaat.
Kan iemand mij verder helpen?

Lidi van Limburg

we hebben een bon van €250.00 waar kan ik heen om dit bedrag weer terug te krijgen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond