Deel dit artikel
-

Drie afzeggingen voor veiling Wimax-licenties

Van de negen bedrijven die zich hebben gemeld om deel te nemen aan de veiling van Wimax-licenties, zijn er vijf overgebleven die dinsdag 20 april meebieden.

Dat laat het Ministerie van Economische Zaken weten.

De namen van de betrokken partijen worden niet bekend gemaakt. Ze bieden op licenties rondom de 2,6 Ghz-band. Die vormen de basis voor uitbreiding op Umts-netwerken en de bouw van de volgende generatie mobiele netten, doorgaans aangeduid met de term LTE.

Eerder hadden zich nog negen bedrijven aangemeld. Het is mogelijk dat bedrijven de handen ineen slaan. Eerder werd nog bekend dat Ziggo en UPC op dit gebied mogelijk samen zouden werken.

In eerdere instantie werd duidelijk dat partijen als KPN, CallMax, WorldMax en Ziggo belangstelling hebben voor nieuw spectrum. Partijen als KPN, Vodafone en T-Mobile kunnen gezamenlijk maximaal 30 procent van het spectrum bemachtigen. De overige 70 procent is bedoeld voor nieuwe toetreders op de mobiele telecommarkt. Er komen drie nieuwe partijen op de markt.

Deel dit bericht

1 Reactie

AnZo

Dus de overheid kan niet eens het hele spectrum slijten aan de overgebleven partijen door hun eigen regels? Wat gebeurt daar nu mee?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond