Deel dit artikel
-

‘Ziggo en UPC samen in mobiel internet’

Ziggo en UPC slaan de handen ineen en doen gezamenlijk mee aan de veiling van de Nederlandse Wimax-licenties. Daarmee wordt de basis gelegd van een nieuwe infrastructuur voor mobiel internet.

Dat meldt Webwereld, na het napluizen van het uittreksel van de Kamer van Koophandel van het bedrijfje Ziggo 4. In dit vennootschap blijken vier bestuursleden te zitten, de  CFO en VP Corporate Development van UPC en de CFO en Director Corporate Development van Ziggo.

In een kort geding van KPN en Vodafone tegen het ministerie van Economische Zaken, waarbij ook een advocaat van Ziggo 4 BV aanwezig was, werd duidelijk dat niet Ziggo, maar het nieuwe bedrijfje Ziggo 4 mee wil bieden in de veiling.

Negen bedrijven hebben zich gemeld om deel te nemen aan de veiling van Wimax-licenties. De namen van de betrokken partijen worden niet bekend gemaakt. Ze bieden op licenties rondom de 2,6 Ghz-band. Die vormen de basis voor uitbreiding op Umts-netwerken en de bouw van de volgende generatie mobiele netten, doorgaans aangeduid met de term LTE.

In eerdere instantie werd duidelijk dat partijen als KPN, CallMax, WorldMax en Ziggo belangstelling hebben voor nieuw spectrum. Partijen als KPN, Vodafone en T-Mobile kunnen gezamenlijk maximaal 30 procent van het spectrum bemachtigen. De overige 70 procent is bedoeld voor nieuwe toetreders op de mobiele telecommarkt. Voor de zomer komen er minstens drie nieuwe aanbieders op de markt.

Nu blijkt dat de twee kabelaars Ziggo en UPC samen bieden in de hoop een licentie te verkrijgen. Uit het uittreksel blijkt, zo laat Webwereld weten, dat het nieuwe bedrijf zich richt ‘op de aanleg en exploitatie van netwerken ten behoeve van mobiele en vaste telecom- en multimediadiensten, alsmede het aanbieden van voornoemde diensten.’

In de veiling worden de betrokken partijen niet bekend gemaakt en volgens de officiële regels mogen zij dit zelf ook niet beken maken. Woordvoerders van de kabelaars doen er dan ook het zwijgen toe.

Deel dit bericht

4 Reacties

netnotion.nl

Mooi speurwerk van Webwereld! Ik denk ook wel een slimme zet van de kabelaars.

mobiel-internet

slimme zet! wat moeten de kabelaars anders over 5 jaar

Arnd Brugman

Ik dacht dat het WiMax dood gestorven was en we voor LTE gingen in Nederland.

saskia

Ik zag in dit artikel:
http://www.goedkoopsteinternetprovider.nl/component/content/article/1-goedkoopste/12-ziggo-gaat-mobiele-telefonie-aanbieden
Dat UPC niet doorgaat met de plannen voor mobiele telefonie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond