Deel dit artikel
-

Eén op de drie Nederlanders betaalt tenminste 300 euro bij voor een nieuwe smartphone

34 procent van de Nederlanders hebben een eenmalige bijbetaling van tenminste 300 euro gedaan voor hun huidige smartphone bij het afsluiten van een nieuw abonnement in combinatie met een toestel. Dat blijkt uit data van Telecompaper over het eerste kwartaal van 2022 afkomstig uit het Telecompaper Consumer Insights Panel.

Jongeren betalen vaker relatief veel bij voor hun toestel. Ook Apple-gebruikers betalen vaak 300 euro of meer bij. Dit is waarschijnlijk te verklaren door het feit dat Apple vrijwel geen aanbod heeft in het budgetsegment, in tegenstelling tot Samsung.

Van alle Nederlanders gaf 10 procent in het eerste kwartaal van 2022 aan 700 euro of meer bijbetaald te hebben voor het huidige toestel. 8 procent betaalde tussen de 500 en 700 en 16 procent rekende tussen de 300 en 500 euro af. Een ongeveer even grote groep betaalde minder dan 100 euro bij voor zijn huidige smartphone.

Uit de data van Telecompaper blijkt ook dat jongeren vaker een Apple-toestel gebruiken dan ouderen. Dat kan verklaren waarom meer jongeren relatief veel bijbetalen voor hun smartphone. Samsung is juist onder ouderen bovengemiddeld populair.

Foto: PhotoMixCompany (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond