Deel dit artikel
-

Dropbox over half miljard omzet

Dropbox genereerde in het vierde kwartaal voor het eerst meer dan 500 miljoen dollar aan verkopen. Het aantal betalende gebruikers steeg met een miljoen tot 15,5 miljoen.

Netto boekte het een verlies van 346 miljoen dollar als gevolg van een eenmalige afschrijving. Zonder bijzondere posten was de winst netto 118 miljoen dollar geweest.

Het cloudopslagbedrijf schreef voor vierhonderd miljoen af op de huur van zijn panden. Daar betaalt het nog wel voor, maar die panden worden amper meer gebruikt. Dropbox heeft besloten om een ‘virtuele organisatie’ te worden. Geen eigen kantoren meer, maar fysieke ruimtes wel nodig zijn worden die kortstondig gehuurd.

De omzet in het laatste kwartaal steeg met dertien procent tot 504 miljoen dollar. Het jaartotaal groeide met vijftien procent tot 1,9 miljard dollar. De gemiddelde jaaromzet per betalende gebruiker steeg van 125 dollar eind 2019 naar 130,17 aan het einde van 2020.

Dropbox van Drew Houston (foto) heeft zevenhonderd miljoen geregistreerde gebruikers en 1,1 miljard dollar cash in kas. Het wordt soms genoemd als overnameprooi, bijvoorbeeld voor Slack of Microsoft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond