Deel dit artikel
-

Drukwerkveiling.nl geeft drukkerijen impuls

“Dagelijks melden zich meerdere drukkerijen bij ons aan”, zegt ondernemer Maarten Roelofs over zijn nieuwe bedrijf Drukwerkveiling.nl. Het laat drukkers bieden op opdrachten uit de kleinzakelijke en middelgrote markt.

Voor verschillende markten bestaan er al jaren sites die bemiddelen tussen vraag en aanbod. Een opdrachtgever formuleert een vraag en laat de markt erop pitchen. Voor drukkerijen bestond zoiets echter nog niet, tot de lancering van Drukwerkveiling.nl.

“Deze sector heeft de plank misgeslagen op de consumentenmarkt. Voor geboorte- en verjaardagskaartjes gaan mensen naar bijvoorbeeld Vistaprint. Nu neigen ook steeds meer bedrijven ertoe om naar de webportals te gaan. Dat is niet goed voor de ruim vijftienhonderd drukkerijen die Nederland kent. We hebben gekeken hoe we hier verandering in kunnen brengen.” Het resultaat is een site voor aanbestedingen die werkt als een veiling bij afslag. De laagste bieder wint de opdracht.

Deze opdracht voor een vuurwerkfolder laat zien hoe een initieel bod van ruim vijfduizend euro uiteindelijk onder de drieduizend euro terecht komt.

“Deze markt heeft niet geïnnoveerd, geautomatiseerd of aan marketing gedaan. Ze presenteren zich niet goed aan de markt en klanten kunnen hen niet vinden.”

“Vaste leveranciersrelaties worden vaker opengebroken dan ooit. Het valt ons op dat hier nog weinig mee wordt gedaan. Dat geldt ook voor de overcapaciteit die bij veel leveranciers bestaat. Drukwerkveiling.nl maakt het eenvoudig om onbenutte capaciteit tegen een reële prijs te vullen”, aldus de media-ondernemer.

In dit marktsegment gaat jaarlijks circa vier miljard euro om.

Dagelijks melden zich meerdere drukkers aan op de site. Dat zijn er nu tegen de veertig. Zij vinden er een platform dat zowel opdrachten helpt gunnen, maar ook de betaling helpt afhandelen. Na overeenkomst over voorwaarden en prijs, wordt de betaling op een derdengeldrekening geplaatst. Drukkers worden na aflevering van de order binnen 24 uur uitbetaald minus vijf procent veilingkosten.

Klanten kunnen potentiële leveranciers selecteren op criteria als gebruikte techniek, materiaal, snelheid van oplevering maar ook de prestaties op het gebied van duurzaamheid, zoals een ISO 14001-certificering.

Het half jaar oude bedrijf heeft vijf man in dienst.

“We willen komende maand zo’n 25 opdrachten per dag doen.”

Foto: Martin Howard (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond