Deel dit artikel
-

DTG gaat websites bouwen voor MKB

DTG (voorheen De Telefoongids) lanceert een nieuw product voor het MKB. Voor 799 euro kunnen onder meer loodgieters, fysiotherapeuten en kappers een website laten bouwen en voor 29 euro per maand laten onderhouden.

Zo’n 44 procent van de kleine ondernemers tot 50 werknemers die momenteel al een website hebben, in totaal een kleine 300.000 bedrijven, wil die de komende twee jaar vervangen of verbeteren. De huidige sites zijn meestal niet meegegaan met de veranderingen bij zoekmachines en de manier waarop ondernemers gevonden worden op smartphones en tablets, aldus DTG.

MKB’ers geven in onderzoek drie verbeterpunten voor hun websites aan: online vindbaarheid, het zelf kunnen aanpassen, design en uitstraling. ‘We blijven met deze propositie bij de kern van ons bedrijf en doen nog steeds waar we al decennia goed in zijn: bedrijven presenteren en optimaal vindbaar maken, alleen nu op grote schaal online’, stelt CEO Erik Hoekstra.

DTG biedt inmiddels als grootste tussenpersoon van Google zelfstandige ondernemers ook advertentiediensten (Google AdWords), vanaf 50 euro per maand. Begin volgend jaar volgt een geavanceerd pakket Profiel Services waarmee ondernemers ‘consistent’ vermeld worden op Facebook, Foursquare, Allebedrijvenin, ANWB en TomTom. Dat aanbod zal de komende jaren verder worden uitgebreid. Bedrijven zijn in het algemeen nog steeds slecht vindbaar. Nog geen 10 procent heeft zijn locatie op Google Places geclaimd, slechts 15 procent is te vinden op Foursquare en 20 procent via Yelp.

Deel dit bericht

13 Reacties

Marc

Nieuwswaardig artikel!

Hoor ze idd continu voorbij komen met deze reclameboodschap op radio en tv.

Graag zou ik willen weten redactie Emerce of ik ook zo’n gratis advertorial kan krijgen? 🙂

Dick N.

Dit deed DTG allang, ze hebben het alleen in een nieuw jasje gegoten. Daarnaast betwijfel ik of ze al die bedrijven ook optimaal vindbaar krijgen. Regionaal kan het haalbaar zijn, maar wat doe je als je daar 20 klanten hebt in dezelfde categorie? Laat je je eigen klanten intern én met de rest van de markt concurreren?

van Deurzen

Goh, leuke advertorial inderdaad, doe ik al jaren… Alleen niet voor 799 maar 499… komt u maarrrrrrr!!!! (alles WordPress of Joomla, geacht de wens)

Arjen Pauwels

Lokale websites kunnen het beste door lokale partijen worden gebouwd. Zij hebben ook vaak voldoende kennis van zaken om deze websites ook goed vindbaar te maken. Kies dus een partij in de buurt, die je meer service en aandacht geeft dan DTG !

Alain Aussems

Bouw ook al jaren websites. Lijkt opeens alsof er een totaal nieuw concept is ontwikkeld door dtg, alleen omdat er nu reclame voor word gemaakt. 800 euro voor een sjabloon in een cms met een abbonement vind ik vrij veel geld, ze zullen je zeker geen backlinks cadeau bij geven.

Bennie

Schoenmaker blijf bij u leest gaat er door mijn hoofd. Ik vind het bijzonder om te zien dat een bedrijf als de telefoongids deze activiteiten kiest als kernactiviteiten van de onderneming. Daarnaast zie je momenteel jammergenoeg bij steeds meer bedrijven dit soort activiteiten ontstaan omdat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze nu zelf willen of wat de klant überhaupt wil. Naar mijn idee zou een bedrijf als dtg een propositie veel goedkoper in de markt kunnen zetten. Nu draait het om een verdienmodel (samen met deze advertorial) voor dtg. De plank wordt hier volledig mee misgeslagen.

Online, transparantie en persoonlijke benadering heeft de toekomst en niet proposities als deze om ook een graantje mee te pikken.

Groet, Bennie

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Waarom houdt deze schoenmaker zich niet bij zijn leest? Of mag een Telefoongids alleen maar telefoonnummers afdrukken? Waarom is het verzorgen van websites specifiek gericht op het MKB geen kernactiviteit? Ging het niet om vindbaarheid offline en online?

Jan Jacob

Wat DTG aanbiedt is een niet al te nieuw concept dat al jaren door verschillende webbouwers wordt aangeboden. De tarieven vind ik persoonlijk wat aan de hoge kant, maar daar staat wel tegenover dat DTG (verwacht ik) een goede kwaliteit biedt en natuurlijk een bekend merk is. Het aanbieden van vermeldingen op verschillende platforms is slim bedacht, maar kan feitelijk door iedere ondernemer zelf makkelijk gedaan worden in een half dagje werk.

Dennis

Review: SEO uitbesteden aan DTG, of toch niet?

http://www.roburmarketing.nl/dtg-seo-klachten/

Wie niet sterk is moet slim zijn

Tarieven wat aan de hoge kant? http://www.mono.net 🙂
799 euro opstartkosten en 29 euro per maand voor een template van 8 euro.
Succes voor degene die een contact hebben afgesloten.

Djoerd de Jong

Dtg is een organisatie dat niet doet wat zij beloven. De website zijn belachelijk duur en van slechte kwaliteit. Ook bent u verplicht klant te blijven als u de website wil behouden. De websites worden namelijk op een soort gesloten dtg netwerk gebouwd waardoor u uw eigen website niet kan meenemen/ behouden waneer het contract verloopt. Ik raad alle ondernemers DTG AF!!!!! Val niet in mooie praatjes want het komt u duur te staan.

PAS OP MET DTG

Sjoerd

Doe dan ook niet zo naief. Het is de telefoongids, had je anders verwacht? Veel te veel kleine klanten die er in trappen en never nooit niet enige service zullen krijgen.

PS
Heb je een handige kennis / buurjongen etc dan kun je met WordPress al zeer veel voor zeer weinig

Jeoffrey Eigeman

Ik vraag me af wat je krijgt voor dat bedrag. Even uitgaande van het bedrag van 29 euro per maand en het gemiddelde uurloon van een medewerker die het onderhoud uitvoert, wordt het allemaal wel erg krap denk ik. Wij kunnen het in elk geval niet voor dat bedrag.

Daarnaast denk ik dat het allemaal websites zijn die op een zelfde manier in elkaar zitten dus allemaal aan de lopende band opgeleverd kunnen worden. Ze zitten op de kwantiteit en niet op de kwaliteit, wat prima is overigens, iedereen heeft zijn eigen filosofie natuurlijk.

Mocht je alleen op zoek zijn naar een website, omdat je bedrijf een website nodig heeft, maar niet naar online vindbaarheid, kan je hier wellicht je voordeel mee doen, anders niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond