Deel dit artikel
-

Duitse fietsenhandel sprint voor Nederlands Younit

De online winkelzuil Younit ging in de afgelopen maanden vijfhonderd keer over de toonbank richting Duitse fietsenwinkels. Ontwikkelaar Snakeware kijkt op andere markten.

De fietsverkopers krijgen met de Younit-zuil een kiosk in hun winkel die een deel van het salestraject verzorgt. Potentiële klanten kunnen in de winkel door het aanbod snuffelen en een korte lijst met favorieten maken voordat een verkoper hen spreekt. Ze kunnen die lijst ook direct mee naar huis nemen en online verder kijken.

In de woorden van Snakeware is Younit ‘een cloudgebaseerd, multibrand omnichannel platform’. Hij is gebouwd voor Winora Group uit Schweinfurt. Dat is onderdeel van de Nederlandse fietsfabrikant Accell Group. De andere deelnemers in de co-productie zijn Accell IT, Haibike Design Center, Radlabor Bike Sizing, Prestop Kiosk-systemen en designspecialist Cogniance.

De zuil is van start gegaan met alle fietsen van de Winora Group en Haibike maar biedt de mogelijkheid om ook fietsen en onderdelen van de andere Accell Group-merken te presenteren.

De verkoop- en advieshulp werkt ook op telefoons, tablets en computers en is eenvoudig toepasbaar in andere branches. Na de lancering in Duitsland wordt ook naar andere landen gekeken, zegt Ate van der Meer van Snakeware.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond