Deel dit artikel
-

Duitse pakketvervoerder rekent weer decemberpremie

Het is een beproefd recept voor de Duitse pakketbezorger Hermes: een prijsverhoging doorvoeren tot eind december om de piek van de drukte af te schaven. Het is ook een middel om de extra investeringen terug te verdienen.

Webwinkels in Nederland en buitenland leggen de laatste hand aan de voorbereidingen voor Black Friday en de decemberfeestmaand. De voorspellingen zijn afgegeven aan de pakketverzenders en de magazijnen en vervoerders zijn druk doende met de personeelsplanningen.

Als een ding duidelijk is, is het dat de vervoerders dit jaar veel hebben geïnvesteerd in hun sorteer- en distributiecentra. Met de corona-ervaringen op zak en een redelijk voorspelbare periode van drukte voor de boeg, hebben ze hun systemen voorbereid op de nabije en wat verdere toekomst. Immers, e-commerce zal alleen maar blijven groeien. Zo luidt de gedachte.

Het Duitse pakketbedrijf Hermes, een dochter van de OTTO Group, wil die investeringen terugverdienen door een premie te rekenen over pakketten die het vervoert in de laatste weken van het jaar. Zakelijke verzenders betalen 25 cent per pakketje extra tot 31 december. Bovendien houdt dat minder noodzakelijke pakketjes enigszins buiten de goederenstroom.

Er is voor consumenten een speciale online tool ontwikkeld waarmee ze kunnen uitrekenen wanneer hun pakket uiterlijk op de bus moet om op tijd aan te komen.

Hermes verwacht voor webwinkels tussen oktober en eind december 137 miljoen pakketten te vervoeren in het kader van kerst. Dat is negen procent meer dan vorig jaar. Op de drukste dagen zullen dat drie miljoen dozen zijn. Op die momenten zijn er tot 3.500 medewerkers extra aan het werk, wat het totaal op 15.000 brengt. Er rijden 3.900 bezorgvoertuigen rond.

PostNL werkte vorig jaar ook met een decemberpremie.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ruben

Ook dit jaar werkt PostNL de laatste zes weken van het jaar weer met een piektoeslag op iedere zakelijke pakketzending.

Erwin Boogert

Dank Ruben, voor je aanvulling.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond