Deel dit artikel
-

Zorg over voorraadtekorten e-commerce feestdagen

Groothandels en webwinkels maken zich nu al zorgen over voorraadtekorten voor Black Friday, Sinterklaas en Kerst. De enige oplossing: minder kopen.

Dat meent topman Morten Engelstoft van APM Terminals, een exploitant van havens en terminals. APM is een dochterbedrijf van de Deense containervervoerder Maersk.

In een vraaggesprek met de Financial Times wijst de Deen erop dat e-commercebedrijven zich nu al zorgen maken over de feestdagen. Het is vooral de vraag of ze op tijd voldoende voorraad uit met name China naar Europa en Amerika kunnen krijgen.

Het grote probleem is dat er te weinig containers beschikbaar zijn, waardoor de huurprijs al is vervijfvoudigd. Daarnaast zijn er te weinig aanleg- en opslagcapaciteit, havenmensen en vrachtwagenchauffeurs om de goederenstroom gaande te houden.

De consumentenvraag, met name in de VS, stijgt zo snel dat er in de logistieke keten ook geen fases of tijdspannen zitten om achterstanden in te halen.

De enige manier om weer rust en regelmaat in de globale logistieke keten te krijgen is, zo stelt Engelstoft, dat consumenten voor een langere duur minder kopen. Dat zou zeker maanden moeten duren.

Foto: APM Terminals (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond