Deel dit artikel
-

Dure dollar nekt Netflix

De winst van Netflix viel in het eerste kwartaal van 2015 fors lager uit als gevolg van de dure dollar. Dit keer hield Netflix nog geen 24 miljoen dollar over, tegen 53 miljoen een jaar terug.

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 1,6 miljard dollar, een kwart meer dan in het eerste kwartaal van 2014. Dat komt deels door de flinke abonneegroei. In de VS kwamen er 2,3 miljoen abonnees bij, in de rest van de wereld 2,6 miljoen abonnees. Daarmee komt het totaal op 62 miljoen.

CEO Reed Hastings vertelde in een toelichting dat hij geen concurrentie vreest van HBO, Apples komende webvideodienst (via Apple TV) of het illegale Popcorn Time. Netflix heeft fors lagere kosten, heeft exclusieve content en richt zich niet op livetelevisie.

Netflix gaat uiterlijk volgend jaar een versleutelde (HTTPS) verbinding gebruiken om films en series te streamen. Netflix is nu onveilig op het moment dat bijvoorbeeld op een openbaar WiFi-netwerk wordt gekeken.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Iemand die tussen jou en Netflix in zou staan zou inderdaad kunnen zien wat je kijkt, maar niet je wachtwoord zo makkelijk kunnen achterhalen, omdat dat wel over HTTPS gaat.

En inderdaad, Netflix heeft ook last van de dollar. Hoop niet dat ze hierdoor op korte termijn een prijsverhoging doorvoeren.

Jammer is ook dat er vaak content verdwijnt bij Netflix. O.a. Iep! en De Indiaan staan er niet meer op.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond