Deel dit artikel
-

Dutch Datacenter Association treedt toe tot Europese brancheorganisatie

De Dutch Datacenter Association (DDA), de brancheorganisatie voor de Nederlandse datacentersector, treedt toe tot de European Data Centre Association (EUDCA), een Europese brancheorganisatie waarin nationale brancheorganisaties, grote datacenters en toeleveranciers samenwerken.

Als onderdeel van EUDCA gaat de DDA kennis uitwisselen met brancheorganisaties uit Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Datacenters spelen vandaag de dag in nagenoeg ieder bedrijf een belangrijke rol. Organisaties beschikken over een eigen datacenter, maken gebruik van colocatie of hosten applicaties en data in de cloud. De datacentersector is hierdoor van essentieel belang voor het goed functioneren van de (digitale) economie in Nederland.

De nauwere samenwerking tussen de vijf Europese brancheorganisaties moet op termijn leiden tot een Europese vertegenwoordiging voor de datacentersector. Net als de DDA heeft ook het Franse Cesit zich inmiddels aangesloten bij de EUDCA. Naar verwachting volgen op termijn ook andere brancheorganisaties uit Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond