Deel dit artikel
-

Dutch Founders Fund: 30 miljoen eind 2019

Het investeringsfonds Dutch Founders Fund wil eind 2019 over dertig miljoen euro investeerbaar vermogen kunnen beschikken. Dat wordt overwegend in seedrondes uitgegeven.

De oprichters van WeTransfer, Treatwell en Fonq slaan in dit fonds de handen ineen om Nederlandse en andere Europese start-ups op gang te helpen. Hun eigen ondernemende achtergrond moet hen richting de ondernemers kwalificeren in te stappen in een start-up om deze naar het niveau van een scale-up te helpen.

Sprout meldt vandaag dat het Dutch Founders Fund eind dit jaar dertig miljoen euro wil hebben om te investeren. Daarvan is nog niet de helft binnen, al meldt de site het tegendeel (‘$40 million growth capital raised’).

Helemaal nieuw is het fonds niet. Crunchbase kent voorganger August Ventures sinds 2017. De naam veranderde ergens in de afgelopen maanden.

Er zitten meerdere bedrijven in de portefeuille, waaronder WeTransfer, Treatwell, Hiber, Wonderkind, Travel Appeal, Caya en sinds kort Blanco Services.

Dutch Founders Fund investeert doorgaans ergens tussen de 250.000 en 5 miljoen euro. De managing partners zijn Eric Veeneman en Hidde Hoogcarspel.

Foto: Krists Luhaers (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond