Deel dit artikel
-

Dutch Interactive Awards 2010 uitgereikt

Een vakjury heeft de bepaald welke projecten van Nederlandse interactieve bureaus dit jaar worden bekroond. Emerce en PIBN reikten gezamenlijk de Dutch Interactive Awards 2010 uit.

Zojuist vond de uitreiking van de vakprijzen plaats in de Koepelkerk in Amsterdam (Twitter: #dia). Een onafhankelijke jury heeft de winnaars aangewezen.

Met deze Awards willen Emerce en PIBN het beste werk van Nederlandse interactieve bureaus in de schijnwerpers zetten. Voor deze categorie websites bestonden tot nu toe geen prijzen.

De Dutch Interactive Awards gaan dit jaar naar:

Categorie eCommerce
Mirabeau met de electronic booking tool voor KLM.nl (casebeschrijving)

Categorie Online Services
Tam Tam met de site Oxxio.nl (casebeschrijving)
 
Categorie Lead generation
Info.nl met de site van SNS Bank (casebeschrijving)

Categorie Intranet
Innovation Factory met Achmea (casebeschrijving)

Categorie Corporate site
Evident met de site van Hogeschool Utrecht (casebeschrijving)
 
Categorie Recruitment
Case-builders met de site Kiesjewerkgever.nl (casebeschrijving)
 
Categorie Campagnesite

Zicht Online met de site Kröller-Müller Museum (casebeschrijving)

Categorie Brand-site

Virtual Affairs met de site Heineken.nl (casebeschrijving)

Categorie Communities

Websdesign internet communicatie met de site Fedde le Grand (casebeschrijving)
 

Foto: stage88 (cc)

Deel dit bericht

16 Reacties

onafhankelijk

redactie: wie zat er dan in de jury? Waarom wordt die lijst met namen nergens geplaatst?

Erwin Boogert - Emerce

Ik ken de volledige lijst niet uit mijn hoofd en heb niets uitgeschrevens bij de hand. Daarom werd hij met het verschijnen van het verhaal niet gepubliceerd. Er is verder niet geheims aan.  Wie is het die ernaar vraagt?

Hans Voorn

Erwin Boogert - Emerce

Dankjewel, Hans.

Freek van den Broek

Beste, Het was een hele mooie avond, dank daarvoor.Is het ook mogelijk het jury rapport op te vragen? We zijn erg benieuwd wat ze te zeggen hadden. Alvast dank Freek van den Broek

Gijs Vroom - Emerce

@Freek Juryrapport komt vanmiddag online op http://www.dutchinteractiveawards.nl.

freek

@ Gijs Goed geregeld zo. Dank je

anoniem

Interessante combinatie tussen sommige winnaars en de juryleden.  Los van het feit dat de winnaars van dergelijke awards kwaliteit afleveren, valt niet te ontkennen dat het vaak een incrowd groep is. (sponsor van: event of emerce of thuiswinkelorg of jury of ? )

Gijs Vroom - Emerce

@ Anoniem Begrijp niet zo waarom de afzender van deze kritiek geheim moet blijven.  Inhoudelijk: wij weten van twee mogelijke directe belangen van jury met cases. Dit hebben we als volgt opgelost: – Han Gerrits is niet betrokken geweest bij de jury van de intranet-categorie, en heeft zich uitsluitend met andere categorie?n beziggehouden namelijk campagne site, brand site en communities.- Wouter van den Berg van Metrixlab was persoonlijk betrokken bij KLM in het verleden, en heeft zich derhalve onthouden van stemming in deze categorie. Bij de genomineerden zijn bureaus die soms adverteren in Emerce, er zijn ook bureaus die niet adverteren, maar dit heeft geen invloed op de nominaties of het winnen van de award. Emerce kent een onafhankelijke redactie, en heeft scheiding van redactie en commercie.

sorry Erwin geen naam

concreet: winnaar categorie e-commerce en VP E-commerce voor de Air France/KLM Group Categorie lead generation en oud directeur info.nl Nog steeds hulde voor de winnaars, want er wordt zeker ook een goed product afgeleverd!

Gijs Vroom - Emerce

@Sorry Erwin Geen Naam VP Ecommerce Martijn van der Zee zat in de jury voor Intranet, Corporate Site en Recruitment. In geen van deze categorieen is KLM genomineerd. Jay de Groot, oud Info.nl, nu inmiddels al weer een tijd Backbase, heeft op dit moment geen belang bij SNS of Info.nl. Er is niet op 'werkkring ooit' gelet. Dat gaat naar de mening van de organisatie te ver, en is ook praktisch lastig. Daarnaast, al zou dit spelen, dan is het lastig voor een eenling om een jury van vijf te beinvloeden. De jury bestaat uit zeer ervaren, mondige dames en heren met een eigen oordeel, en die zich niet zomaar laten ompraten.

beste Gijs

Heldere uitleg. Uit deze website: http://www.dutchinteractiveawards.nl/about-dia/jury/ Kon ik de afzonderlijke jury's niet terugvinden, vandaar bovenstaande opmerking. Die was niet gebaseerd op jaloezie of het niet-gunnen, maar op een te snelle analyse. Dank voor je reacties en uitleg.

Arthur Hoogeveen

Gijs en de hele crew van Emerce: dank, mooie eerste DIA. Ben benieuwd naar de foto's. Goed weekend!

Roos Roodnat

Hartelijk dank voor de mooie avond. Wij hebben genoten. Voor verdere berichtgeving zou het inderdaad prettig zijn fotomateriaal te kunnen gebruiken. Wordt dat nog aan de pers beschikbaar gesteld?

winnaar DIA award

Dank voor de mooie avond!Helaas kunnen we nergens de foto's terugvinden.Jammer dat we het fotomateriaal nu niet voor onze eigen publiciteit kunnen gebruiken: kunnen jullie deze hier nog plaatsen of een link naar de foto's van deze avond?

Koos Koets

http://www.flickr.com/search/?w=all&q=dutch+interactive+awards&m=text  Hier staan diverse foto's welke je onder CC kunt publiceren

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond