Deel dit artikel
-

Dutch Interactive Awards 2011 uitgereikt

Meerdere Nederlandse interactieve bureaus zijn weer in de prijzen gevallen. In elk van de negen categorieën van de Dutch Interactive Awards bekroonde een vakjury een project tot winnaar.

Elk jaar organiseert Emerce met ondersteuning van PIBN de Dutch Interactive Awards. Zojuist is in de Koepelkerk in Amsterdam de laatste winnaar naar voren gehaald.

Met deze Awards willen Emerce en PIBN het beste werk van Nederlandse interactieve bureaus in de schijnwerpers zetten. Het is het tweede opeenvolgende jaar dat de prijsuitreiking plaatsvindt. Vorig jaar was het eerste jaar dat de winnaars bekend werden gemaakt.

Drie vakjury’s beoordeelden elk voor drie categorieen wat het winnende concept was. De Dutch Interactive Awards gaan dit jaar naar:

Beste e-commerce site
V&D.nl – Strawberries
De jury mist enkele sociale aspecten, maar roemt het initiatief vooral als voorbeeld voor andere retailers. “Een uitstekende e-commerce site met een significante omzet.”

Beste online services case
Independer.nl – Mirabeau
“Knap”, aldus de jury, “om een site die al lang bestaat toch nog dermate te kunnen verbeteren. Na de restyle is de omzet aanzienlijk gestegen.”

Beste lead generation case
Actiecode.nl – Flink
“Het concept en de site zit vol slimmigheden. Een professionalisering in de markt”, aldus de jury.

Beste intranet
Hutspot – Tam Tam
Volgens de jury is het een verfrissende aanpak om niet bij aanvang te beslissen alles te bouwen wat mogelijk is, maar om gaande het project te beoordelen wat nodig is.

Beste corporate site
MSL – Oktober
Volgens de vakjury was inzet van social media en de mate waarin dit op pragmatische en gebalanceerde wijze aan de organisatie gekoppeld is lovenswaardig te noemen.

Beste recruitmentsite
Manpower – Modern Media
Onder meer de toename van het aantal unieke bezoekers, het aantal sollicitanten per maand en de conversie, sterkte de jury verder in de overtuiging dat deze case de winnaar moet zijn van deze categorie.

Beste campagnesite
Hema spieken – Guilty People/ CCCP
De vakjury meende dat Hema als retailer vooruitstrevend is wat betreft marketing, ook richting sales.

Beste brandsite
Anne Frank Stichting – LBI Lostboys
Volgens de jury is deze brandsite de logische volgende stap in het innovatieve verhaal van het Anne Frank Huis naar het web. “Het begon ooit bij de cd rom. Na deze case, kijken we uit naar de volgende stap.”

Beste communitysite
Werkspot.nl – Freshheads
De jury is unaniem in haar beslissing. “Dit is een absolute winnaar. Dit project kent een accelererende groei. Ze hebben hun oog op de bal, zien welke dingen ze moeten doen om het nog groter te moeten maken. Eigenlijk hebben ze een nieuwe community gevonden.”

Deel dit bericht

4 Reacties

Gijs Garcia Bogaards

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!! Evident Interactive is trots op haar nominaties met Volgdevos.nl in de categorie Campagnesite en Kapitaalplaza.nl in de categorie Online Services. Dit jaar helaas niet op het podium. Op naar editie 2012 en dank voor een mooie avond!

Cok

Hoe kan je je hier voor opgeven we zijn net live gegaan met een nieuwe website ?
Het lijkt mij leuk om mee te doen de volgende keer.
Ons hoofdkantoor is in Spanje maar de website is onder andere ook op Nederland gericht en de enige in zijn soort in de wereld.

Jannemiek - Emerce

@Cok Je kunt je voor de DIA van 2012 enkele maanden voordat het weer van start gaat op de site via een aanmeldformulier opgeven. http://www.dutchinteractiveawards.nl/

Mocht je een interessante case hebben, dan kan je die ook altijd online zetten op Emerce eGuide.nl. Hiervoor moet je wel eerst een account aanmaken, dat wijst zich als het goed is vanzelf.

Ben van Luttikhuizen

Wij feliciteren alle winnaars eveneens van harte!
Lysander – Realiseert online ambitie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond