Deel dit artikel
-

Dutch Startup Association: beleid kabinet niet ambitieus genoeg

De Dutch Startup Association vindt dat het kabinet met de gisteren gepresenteerde miljoenennota Nederlandse startups en scale-ups en daarmee BV Nederland tekort doet. De belangenclub mist de ambitie die nodig is om de Nederlandse economie in de toekomst veilig te stellen.

Het kabinet investeert de komende vier jaar 65 miljoen euro extra in het Nederlandse startup- en scale-upbeleid. Dit programma is gericht op het verbeteren van de toegang tot kapitaal, gekwalificeerd personeel en internationale markten en klanten.

Maar het kabinet schuift gedurfde keuzes, zoals een versnelde verruiming van de regeling rond aandelenopties en fiscale stimulering van durfkapitaal, voor zich uit, vindt DSA: ‘Geen slimme zet, want nu niet inzetten op de bedrijven van morgen, gaat BV Nederland schade opleveren.’

De DSA vindt dat het kabinet het veelbesproken investeringsfonds snel moet concretiseren en extra geld moet uittekken voor sleuteltechnologieën. Daar wordt nu slechts 7,5 miljoen euro extra voor vrijgemaakt. Vanaf 2021 is dit structureel 10 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond