Deel dit artikel
-

E-business: kwestie van oefenen

Traditiegetrouw biedt het Nationaal Electronic Commerce Congres een tussenstand van e-commerce in Nederland. De belangrijkste spreker op de eerste dag van het eind november gehouden congres was Ravi Kalakota, schrijver van "het eerste boek over e-commerce" (1995). Hij is ceo van het bedrijf eBusiness Strategies, maar had nog tijd over om samen met Marcia Robinson een nieuw boek over e-commerce te schrijven, getiteld E-Business 2.0, Roadmap for Succes. Laatste zinnen van het boek: "Het onder de knie krijgen van e-business is net zoals het onder de knie krijgen van andere vaardigheden. Hoe meer u het doet, hoe beter u erin wordt. Succes!"

Sterke nadruk op de tweede dag lag er op vertrouwen en beveiliging, de drempel voor e-commerce. Er wordt gezocht naar manieren om van de klant het vertrouwen te krijgen dat hij aan de offline winkels wel gemakkelijk lijkt te geven.

Een sluitende methode voor identificatie dient ook e-government in een stroomversnelling te brengen. Volgens Jan Lintsen, directeur Informatiebeleid Openbare Sector op het Ministerie van BZ is de overheid per jaar zestien miljard gulden kwijt aan administratiekosten. Dat moet met e-government naar beneden worden gebracht. Naar verwachting starten volgend jaar de eerste diensten gericht op de zakelijke markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond