Deel dit artikel
-

e.Trade introduceert universeel betaalsysteem

e.Trade is gestart met een nieuw betaalsysteem, dat alle gangbare betaalmethoden ondersteunt. Het Pay-it-now -systeem is voor de bij e.Trade aangesloten bedrijven door middel van één regel HTML te implementeren. De dochter van World Online werkt voor de transactieafhandeling samen met de Nederlandse betaalfacilitator Bibit .

Directeur Roland Vonk van e.Trade geeft aan dat het systeem perfect aansluit op de vraag vanuit de markt. "Wij hebben veel contact met het MKB en bedrijven daaromheen en wij horen al een tijd de vraag ?Wij willen meer betaalfaciliteiten". We leveren nu met Pay-it-now een volwassen betaalsysteem om aan deze vraag te voldoen." Vanuit de eigen MKB klantenkring is volgens Vonk een grote interesse te verwachten voor het betaalsysteem, "maar wij hopen natuurlijk ook buiten onze e.Tradepopulatie afnemers voor het product te vinden."
De doelstelling van e.Trade is om Pay-it-now als een merk in de markt te zetten en een brede acceptatie van het systeem te krijgen onder zowel de leveranciers als de consumenten.

Pay-it-now accepteert betaalwijzen als SET, Rabo Direct Betalen en SSL. Consumenten kunnen een button aanklikken waarna zij een invulvenster te zien krijgen, waarop het te betalen bedrag en de betaalwijze in te vullen is. De betaling wordt direct geautoriseerd en doorgevoerd via Bibit. De betrokken partijen krijgen binnen enkele seconden per e-mail het resultaat van de betaling bevestigd.

e.Trade garandeert dat slechts de noodzakelijke gegevens voor de verwerking van de transactie toegankelijk zijn voor de betrokken partijen. Zo beschikt de Pay-it-Now acceptant wél over adresgegevens om de bestelling te versturen, maar zijn voor hem gegevens als creditcardnummers niet beschikbaar. De leveranciers zijn door e.Trade nagetrokken in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

De service gaat wel extra geld kosten aan geïnteresseerde bedrijven. e.Trade gaat Pay-it-now aan haar leden verhuren voor 77,50 gulden per maand. Niet-leden betalen 100 gulden per maand en 125 gulden opstartkosten. Naast de maandelijkse huur brengt e.Trade ook provisiekosten in rekening. Bedrijven die minder dan 100 transacties per maand te verwerken hebben betalen per transactie 2 gulden. De provisie neemt af naarmate het aantal transacties stijgt: boven de duizend transacties per maand, zijn de provisiekosten nog 0,75 gulden. Hierbij zijn nog niet de reguliere creditcardprovisies opgeteld: die verhaalt Bibit bij de Pay-it-now leverancier.

Vonk vindt de kosten die aan Pay-it-now zijn verbonden niet meer dan redelijk. "Voor het bedrag van 77,50 gulden per maand krijgen de bij ons aangesloten bedrijven wel dezelfde betaalfunctionaliteit als de echt grote ecommerce sites. Bovendien is het Pay-it-now systeem voor onze leden goedkoper dan wanneer ze het direct via Bibit zouden regelen."

Deel dit bericht

1 Reactie

J Geelen

Ik ben benieuwd of ze deze keer de adult industrie niet overslaan zoals dat normaal gesproken wel het geval is. Bibit accepteert geen adult content wanneer het om betalingen gaat. Hier geschieden toch meer transacties dan op menig ander gebied.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond