Deel dit artikel
-

EBay koppelt PayPal aan Magento

EBay gaat eindelijk eens wat doen met het in 2011 gekochte ecommerce platform Magento. Dat wordt geïntegreerd met de mobiele app van PayPal, zodat retailers voor hun eigen winkelomgeving mobiele betalingen kunnen realiseren.

Tot nu toe werd Magento eigenlijk grotendeels met rust gelaten, laat staan dat het werd gecombineerd met andere eBay-dochters als PayPal. Gisteren heeft PayPal extensies beschikbaar gesteld voor zijn 150.000 klanten en ontwikkelaars. Daardoor kan er bijvoorbeeld betaald worden met een credit- of debitkaart via een lezer die aan de smartphone wordt gekoppeld.

Ook zijn betalingen mogelijk via een menu genaamd Order Ahead, waarbij in winkels alvast een bestelling kan worden gedaan zonder dat men in de rij hoeft te staan. De bestellingen kunnen dan worden opgehaald door bijvoorbeeld een QR-code te tonen.

De extensies beperken zich niet tot de Magento Enterprise editie die vooral door grotere retailers wordt gebruikt, maar zouden ook moeten werken met de gratis versies van de webwinkelsoftware. De Enterprise editie, waarvan gisteren een nieuwe versie is aangekondigd, is verkrijgbaar vanaf 15.550 dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ruud Stelder

Het betreft hier ook de strijd om Big Data. Zelfs de privacy van de Magento gebruiker is nihil omdat alle data gesynct wordt. Zie onderstaand:

http://www.magentocommerce.com/company/privacy?mkt_tok=3RkMMJWWfF9wsRoguKvBZKXonjHpfsX56OQrW6G%2FlMI%2F0ER3fOvrPUfGjI4HSsBiI%2FqLAzICFpZo2FFVG%2BeQcpRP%2BfpQBkSgWz4%3D#How

“We Collect Personal Information About You”

Alle info die Magento vergaart kunnen ze delen met eBay, het is niet direct helder of Magento ook informatie vergaart van klanten van merchants. Maar ze referen wel aan ‘anyone who uses magento services’. Als je het ruim ziet is dat dus mogelijk en vrij bruut. Weliswaar blijven ze roepen dat ze het doen ‘to improve magento services’, maar de (end) customer data naar eBay brengen is een te machtige kans voor hen om te laten liggen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond