Deel dit artikel
-

EBay opent winkel voor 3D-printartikelen

EBay opent een nieuwe mobiele winkel om nieuw terrein te verkennen: artikelen die worden afgedrukt met 3D-printers.

Groot is het nog niet, maar conceptueel wordt het wel degelijk opgezet. De nieuwe winkel eBay Exact bestaat niet op het web maar enkel op Android- en iOS-apparaten. Er liggen momenteel maar zo’n twee dozijn artikelen in de schappen. Die worden betrokken uit meerdere bronnen: Sculpteo, MakerBot en Hot Pop Factory.

Deze bedrijven hebben elk catalogi met tientallen tot honderden objecten. Die kan het bedrijf zelf hebben ontworpen of de digitale designs zijn ingebracht door derden die hun zelfontworpen 3D-objecten – a là Etsy – via die catalogi aan de man brengen. Het eBayaanbod varieert van telefoonhoesjes tot mode-accessoires.

Consumenten die de app gebruiken, kunnen direct vanuit hun toestel een object bestellen en betalen. De order gaat naar een van de drie aangesloten printbedrijven. Daar wordt het digitale ontwerp ‘gebouwd’ en binnen een tot twee weken naar de klant opgestuurd.

Naarmate 3D-printers betaalbaarder worden, zal de interesse ervoor in kleinzakelijke en particuliere omgevingen toenemen. Het printproces is in termen van snelheid niet te vergelijken met papierprinters. Een 3D-object duurt al snel enkele kwartieren tot meerdere uren. 3D-printers zijn verkrijgbaar vanaf zo’n duizend euro.

Sommigen zien de opkomst van 3D-printers als democratisering van productie- en fabricageprocessen op de wijze waarop internet toegang tot massamedia voor iedereen toegankelijk maakte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond