Deel dit artikel
-

Economie Tokelau vaart wel dankzij .tk

De .tk domein-extensie is van de eilandengroep Tokelau. Om te vieren dat Dot TK – de online dienst die gratis .tk domeinnamen aanbiedt – een viertal nieuwe Web 2.0-toepassingen introduceerde, bezocht een Tokelause handelsdelegatie Nederland.

De delegatie bestond uit de Minister van Telecommunicatie, de burgemeester van één van de Tokelau eilanden en de general manager van Teletok (het telecommunicatiebedrijf van de eilandengroep) aanwezig.

Dankzij de .tk-namen gaat het de eilandengroep voor de wind. Door de participatie van Tokelau in Dot TK (dat lange url's omzet in makkelijkere, korte .tk-versies) wordt een fiks deel van het Bruto Nationaal Product verdiend. Bovendien heeft Dot TK de eilandengroep een internetverbinding via de satelliet bezorgd. Ook probeert het bedrijf te helpen bij problemen als klimaatverandering, ontvolking en een moeizame verzelfstandiging.

Eén van de  nieuwe Dot TK-toepassingen voor consumenten is de toepassing Veilingdomein. Veilingdomein scant op verzoek van aanbieders hun advertenties, op bijvoorbeeld eBay en Marktplaats, en suggereert een passende .tk domeinnaam, die makkelijker te communiceren is.

Op dit moment zijn er meer dan 1,6 miljoen actieve .tk domeinnamen. Dagelijks komen er 10.000 bij. Vooral particulieren gebruiken ze om lange en ingewikkelde webadressen te veranderen in makkelijk te onthouden .tk varianten, bijvoorbeeld voor hun weblog of pagina op een profielsite. Gebruikers kunnen kiezen uit een gratis domein met advertenties bovenin de pagina of een betaalde variant zonder reclame.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond