Deel dit artikel
-

eDay: NearSt wint Top 10 European Startups Award 2019

Zojuist is op eDay bekendgemaakt dat het Britse NearSt is verkozen tot winnaar van de Emerce Top 10 European Startups 2019.

Consumenten die online zoeken niet naar een product in een warehouse ver weg leiden, maar naar een winkel in de buurt. NearSt maakt voorraden in fysieke winkels online doorzoekbaar en creëert dynamische webshops voor retailers op basis van hun voorraadbeheersysteem. Om retailers zichtbaar te maken en data te bieden zonder zich te verbinden aan grote marketplaces. Als eerste partner werkt het bedrijf met Google, andere platformen volgen komend jaar, stelt medeoprichter Max Kreijn. “We worden de database voor real time local inventory.”

Op de tweede plek staat Harver. Deze Nederlandse start-up verzorgt in zijn korte bestaan op geautomatiseerde wijze een belangrijk deel van het sollicitatieproces van onder andere Netflix, Uber, Booking.com en Albert Heijn. Door de sollicitatieprocedure plezieriger te maken, vooroordelen uit het selectieproces te halen en matching op basis van data. En waardoor is solliciteren niet langer een doodlopende staat als je niet wordt aangenomen, maar je via Harver ook op een andere plek terecht kunt komen, aldus CEO Barend Raaff.

De top volledige 10 bestaat uit:

 1. NearSt (2015, UK)
  Retail technology for real-time local inventory
 2. Harver (2014, NL)
  Full suite candidate selection platform
 3. The Future Group (2013, NO)
  Transports the TV studio inside a computer game engine
 4. Bitwala (2015, DE)
  The bank of the blockchain economy
 5. Hiber (2016, NL)
  Global and affordable IoT connectivity via Hiberband
 6. Unifly (2015, BEL)
  Platform for the safe integration of drones into the airspace
 7. Reminiz (2013, FR)
  Computer vision based platform to index videos
 8. Too good to go (2015, DK)
  Platform for fighting food waste
 9. Lifesum (2013, SWE)
  Health platform with use of applied psychology and technology
 10. Spacemaker (2016, NO)
  AI technology to maximize the value of building sites

De toplijst is samengesteld door de redactie van Emerce met input van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa. Criteria zijn: de start-up moet hun hoofdkantoor c.q. -activiteiten in Europa hebben, mogen maximaal 6 jaar oud zijn en moeten minimaal 2 miljoen euro omzet doen en/of 2 miljoen euro aan funding hebben opgehaald.

In het novembernummer van Emerce magazine (#174) staat een uitgebreid interview met de oprichter van zowel NearSt als Harver.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond