Derp

Eduhub en Nalden grote winnaars Dutch Startup Awards

Gisteren zijn de Dutch Startup Awards uitgereikt. De verkiezing vond plaats via alle sociale netwerken, waarmee het de eerste publieke sociale awards zijn. Eduhub kwam deze avond als grote winnaar naar voren.

In de Amsterdamse Jimmy Woo vond gisteravond de uitreiking van The Next Web Dutch Startup Awards plaats. The Next Web heeft in samenwerking met Emerce de eerste publieke awardshow georganiseerd voor Nederlandse startups. De Dutch Startup Awards is een publieke aanmoedigingsprijs voor de meest succesvolle en getalenteerde jonge internet bedrijven van Nederlandse bodem.
De publiekstemmen werden uitgebracht via de sociale netwerken Hyves, Facebook en Twitter en geaggregeerd op DSA.thenextweb.com. Het sociale karakter van deze awards maakt deze awards uniek.
Als Startup van het Jaar kwam Eduhub, een educatieve zoek en vergelijkings site als winnaar uit de bus en mocht de Award in ontvangst nemen van Daan Witteveen, partner TMT Deloitte Fast50.
Ook lifestyle blogger Nalden valt in de prijzen. Zijn initiatief WeTransfer wint de award voor Beste nieuwkomer en hij is zelf uitgeroepen tot Web Dude van het jaar.
In het totaal zijn er 10342 stemmen uitgebracht in zeven categorien en kent de volgende winnaars:|

Startup van het jaar – Eduhub
Beste web applicatie – Usabilla
Beste mobiele applicatie – Layar
Beste nieuwkomer – Wetransfer
Grootste belofte – Next2News
Meest innovatieve concept – 22tracks
Webdude van het jaar – Nalden

15 Reacties

Leuk, initiatief!  Het is toch wel een beetje een Amsterdams clubje in-crowd achtig iets geworden… Komt al het goed dan toch uit Amsterdam?  Door de reacties in het onderwerp http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=3020266&;#reacties vind ik Eduhub aardig door de mand gevallen. Blijkbaar kun je awards kopen via adwords. haha  http://twitter.com/rubzie/status/11414538856

Door de mand gevallen, want … ?  We bieden hier een platform om te discussi?ren en vinden het fijn dat daar zo veel gebruik van wordt gemaakt. Maar onderbouw stellingen graag wel met feiten of goede argumentatie.

Niet zo miepen! Alles was geoorloofd in het winnen van stemmen… EduHub is ons (22tracks) te slim af geweest… Anders hadden wij hem, zonder AdWords en met 'echte' stemmen, te pakken 😉 EduHub gefeliciteerd! Case closed.

@Erwin: Argumenten zijn in de vorm van mooie linkjes. Klik daar gerust op. Laten we dingen niet dubbel doen. ;) 

Babs: de Adwords waren meer een grap (met de hoop op een viraal effect als iemand het zou "ontdekken") dan een manier om aan directe stemmen te komen, zoals je had kunnen begrijpen. Hier de resultaten van onze "campagne":  http://skitch.com/rubzie/n7yrb/adwords-editor  Waarom vind je dat we door de mand zijn gevallen? Omdat er mensen kritisch zijn? De comments zijn volgens mij ruim overwegend positief, of lees ik ze verkeerd?

Ruben: Gefeliciteerd met deze overwinning! Wow, nou jij hebt humor… Best wel triest vind ik eigenlijk voor een beetje aandacht. Heb je de reacties al gelezen van de mensen die Eduhub praktijk wel door hebben? Heeft niets met positief of negatief te maken denk ik. Hier een linkje: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=3020266&;#reacties   

@ Babs Euh, de reacties waarnaar je verwijst beweren overwegend het tegendeel van je stelling? Zo maak je je punt eerder zwakker dan sterker?

@babs nee, al "het goed" komt niet uit Amsterdam, wij (MoneyBird) komen uit Enschede, Yunoo komt uit Utrecht en ga zo maar door. Er zijn veel startups in Amsterdam, dus is het logisch dat ze vaker bij elkaar komen om dit soort evenementen organiseren. Desondanks is er zeker geen opgetrokken muur, iedereen is welkom om deel te nemen.

Hi Joost, sorry voor typfoutje. Ik keek trouwens alleen naar het lijstje met winnaars die allen uit Amsterdam komen… Wel grappig om te constateren toch?! :) 

Iedereen die gewonnen heeft nogmaals gefeliciteerd. Of een uitslag nu discutabel is maakt voor ons weinig uit, het was een goede netwerk-avond met veel mensen die zich in dezelfde business bevinden. Wel grappig dat iedere winnaar uit Amsterdam komt. SEOshop is sinds 10 dagen verhuisd naar Amsterdam. Volgens mij zijn wij niet de enige die de stap gemaakt hebben naar the hoofdstad. Het heeft mijn inziens alleen maar voordelen.

Hopelijk kan de Nationale Beroepengids (www.nationaleberoepengids.nl) volgend jaar een gooi doen naar deze mooie titel. Eduhub gefeliciteerd!

Een internet award winnen is in Nederland ongeveer net zo geloofwaardig als een verklaring van Joran, het word tijd dat er eens een echt objectieve prijs komt, Nalden ze startup beste nieuwkomer? Laat me niet lachen, een slechte uitvoering van Rapidshare, met een background image van de sponsor, poeh poeh, als men dat al innovatief vind dan is het wel heel slecht gesteld met innovatie in Nederland. Ik zie dagelijks nederlandse sites die tientallen malen meer innovatief zijn. Maar goed Nalden is de Gordon van het internet, dat zal kennelijk wel veel stemmen trekken onder het domme volk.

@Koos: Er is een nieuw initiatief voor een award voor Online Entrepeneurs. De Loey award. Zie ook dit artikel: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=3043234 Hierin zitten vooraanstaande (internet) ondernemers in de jury, aangevuld met de huidige demissionair minister van Financien.Het lijkt mij dat dit ongeveer is wat je bedoeld?

@Maurits Yep, dit is nou een jury waarmee je wat kan, je ziet bij de meeste awards de gebruikelijke incrowd, die zelf vaak enorme belangen hebben en veelal niet eens zelf iets gepresteerd hebben (behalve veel mislukte startups). Ik ben benieuwd

@Koos: Dank je, wij zijn ook benieuwd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug