Deel dit artikel
-

Eerste startups geselecteerd voor Vlaamse imec.istart

De Belgische innovatiehub imec gaat zes nieuwe start-ups selecteren voor het imec.istart acceleratorprogramma. Niet alleen krijgen zij een investering van 50.000 euro, ook kunnen start-ups gebruikmaken van ondersteunende faciliteiten, zoals professionele coaching en workshops.

Met Cybernetic Walrus duikt imec.istart voor het eerst de wereld van entertainment en gaming in. Deze start-up wil Vlaanderen op de kaart zetten met Antigraviator, een nieuwe futuristische racing game. Eerder kreeg het bedrijf ook al subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Bingli helpt patiënten om hun bezoek aan de huisarts voor te bereiden. Via de Bingli-app kunnen patiënten noodzakelijke informatie al op voorhand doorgeven. Bingli is reeds in verschillende dokterspraktijken getest.

Epilepsie treft meer dan 6 miljoen mensen in Europa. Als vader van een zoon met epilepsie weet oprichter Tim Buckinx van Epihunter welke problemen kinderen met epilepsie in het dagelijkse leven ervaren. De app van het bedrijf geeft aan de omgeving door wanneer er een aanval zit aan te komen. Epihunter richt zich in de eerste plaats op leerlingen in de lagere en middelbare school, maar de technologie is in principe ook uitbreidbaar naar een bredere doelgroep.

Doordat de meeste mensen geen VR-bril hebben, raakt virtual reality slechts moeizaam ingeburgerd. LucidWeb Pro richt zich daarom op toepassingen voor de smartphone. Met een eigen mediaspeler kunnen 360° producties worden getoond.

Wie weinig tijd heeft om te koken is vaak aangewezen op ongezonde afhaalmaaltijden of fastfood. Mealhero lanceert daarom de slimme stomer, aan huis geleverde vriesverse ingrediënten en een handige app vol inspiratie. Als het eten klaar is, krijg je via je smartphone bericht.

Dit bericht is 8 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond