Deel dit artikel
-

Eerste 100% ‘mobiele bank’ van Engeland gelanceerd

In Engeland is de eerste bank van start gegaan die geen kantorennetwerk heeft en zelfs geen website om transacties af te handelen. Atom Bank is enkel via de mobiele telefoon of tablet te gebruiken.

Atom Bank claimt dat het een financiële dienst op mobiel is en niet, zoals alle andere banken, een bank met een mobiele app. Dat verschil moet tot uitdrukking komen in de interface en bediening.

Ondanks de claim is Atom Bank niet de allereerste bank die louter in het mobiele domein bestaat. Het Nederlandse Bunq was sowieso een half jaar eerder.

Tegen het einde van dit jaar biedt Atom naast een betaalrekening ook een spaarrekening, pinpassen en creditcards en hypotheken. Alles vanuit de app.

Vorige week vertelde Jason Bates van de concurrerende mobiele bank-app Mondo in Utrecht dat hij een vergelijkbare app lanceert. Die zal in de loop van 2016 ook worden uitgerold naar anderen landen.

In Mondo zien gebruikers in een soort timeline hoe geld wordt af- en bijgeschreven met daarbij logo’s van de betrokken partijen. Daarnaast zit er een vorm van kunstmatige intelligentie ingebouwd die gebruikers in gewonen mensentaal vragen laat stellen. Bijvoorbeeld: “Kan ik deze maand tweehonderd euro uitgeven aan schoenen?”. De bank rekent dan op basis van de normale kasstroom de bestedingsruimte uit. Het antwoord kan zijn: “Ja, maar dan moet je deze maand wel 50 euro minder sparen.”

Twee andere mobiel bank-apps die rond deze periode live gaan zijn Starling Bank en Tandem.

Foto: Ant Jackson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond