Deel dit artikel
-

Eerste groeiversneller in Verenigde Staten voor Nederlandse start-ups

Nederland start een eigen programma voor start-ups die sterk willen groeien in de Verenigde Staten. In deze zogeheten ScaleNL Accelerator volgen de komende drie jaar maximaal 60 bedrijven een intensief 12-weeks coachingsprogramma om ze gereed te maken voor succes op de Amerikaanse markt.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt hier 500.000 euro voor beschikbaar. Invest-NL zal ook financieel bijdragen aan het programma. Start-ups kunnen zich vanaf 11 januari aanmelden.

Het programma ScaleNL bereidt ondernemers voor op financieringsrondes en stormachtige groei in de VS. Zo verbetert hun concurrentiepositie ten opzichte van andere Europese bedrijven. Ook landen als Duitsland, Denemarken en Israël hebben dergelijke programma’s.

Door de investering van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat kan de eerste groep van 10 bedrijven in april beginnen aan het programma, gericht op zakendoen in Silicon Valley. Het bedrag wordt mogelijk aangevuld met privaat geld om de komende drie jaar in totaal 60 bedrijven te ondersteunen.

Bedrijven worden geselecteerd door Amerikaanse en Nederlandse zakenmensen op basis van hun innovatiekracht, team en potentiële succes op de Amerikaanse markt. Die markt bestaat uit bekende techhubs als Silicon Valley aan de westkust en New York en Boston aan de oostkust, maar ook groeisteden als Miami, Atlanta en Chicago.

De eerste tien bedrijven beginnen in april 2022 met het 12-weekse programma, dat een stoomcursus ‘Zakendoen in Silicon Valley’ inhoudt. Het programma besteedt onder andere aandacht aan het businessmodel en het verkrijgen van financiering. Het eerste deel vindt digitaal plaats; het programma wordt afgesloten met een intensief onderdeel in San Francisco, waardoor deelnemers de meer dan 200 ScaleNL-mentoren en -experts in persoon kunnen ontmoeten.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond