Deel dit artikel
-

Eerste online investering elektronicaketen EP

Elektronicaketen ElectronicPartner (EP) doet zijn eerste investering in een internetbedrijf. Het gaat om een van Duitslands grootste webwinkels met elektronica.

ElectronicPartner neemt een minderheidsbelang in notebooksbilliger.de. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Met een jaaromzet over 2011 van 465 miljoen euro behoort ElectronicPartner tot Duitsland grootste webwinkels. Met het wegvallen van de nummer drie op de lijst, Neckermann, dringt notebooksbilliger.de dit jaar vermoedelijk door tot de top drie.

EP zegt dat de samenwerking tot meer inkoopvoordeel leidt. Het ligt voor de hand dat de investering meer strategisch van aard is. Notebooksbilliger.de heeft al tien jaar heel specifieke online retailkennis kunnen opbouwen die de bakstenen keten grotendeels ontbreekt. Het ziet ernaar uit dat de keten kennis wil opslurpen en mogelijk, op enig moment, ook een van de online marktleiders in Duitsland.

Het is ook niet uitgesloten dat ElectronicPartner in andere landen gaat investeren in webshops om daar een positie op te bouwen. In Nederland is het bedrijf actief met 550 winkels onder het label EP:. Het concern is in totaal actief in zeven Europese landen met zo’n vijfduizend zaken.

Foto: d. billy (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Claudia Olthof

Graag wil ik een nuance aanbrengen in het artikel.Het betreft hier het Duitse moederbedrijf die een investering in deze Duitse webwinkel heeft gedaan. De Nederlandse tak heeft 550 aangesloten zelfstandige ondernemers, verdeeld over diverse formules, waaronder EP:, en inkoopleden. De formule EP: heeft in Nederland zijn eigen webwinkel http://www.ep.nl.

Erwin Boogert

Dank voor je reactie Claudia. Voor mijn oriëntatie: neemt EP in Nederland zelf zijn investeringsbeslissingen of wordt dat aangestuurd of zelfs gecoördineerd vanuit Duitsland?

Claudia Olthof

Dag Erwin, Wij initiëren, maar er is uiteraard wel overleg met Duitsland. Investeren in een online speler, zoals ElectronicPartner Duitsland nu doet, is echter bij ons niet aan de orde.

Erwin Boogert

Merci, helder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond