Deel dit artikel
-

Eerste vergadering van de Euro Retail Payments Board

Ecommerce Europe, de belangenbehartiger van de diverse Europese Thuiswinkel-organisaties, heeft deelgenomen aan de eerste vergadering van de Euro Retail Payments Board (ERPB) in Frankfurt. Voor Ecommerce Europe is Dennis Van Allemeersch (CEO Hotel Booker BV) voor een periode van twee jaar verkozen.

Tijdens de vergadering hebben de leden van de ERPB ingestemd met het werkplan voor de periode 2014-2016. Onderwerpen zijn onder andere elektronische mandaten, beveiliging van (online) betalingen, technische standaardisatie voor kaartbetalingen en ontwikkelingen binnen online identificatie. Ecommerce Europe heeft daarnaast aandacht gevraagd voor de onderwerpen mobiel betalen en innovatie. Concreet is ook besloten tot de oprichting van een werkgroep elektronische mandaten.

De doelstelling van de ERPB is het bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een geïntegreerde, innovatieve en competitieve markt voor betalingsverkeer binnen Europa. Ecommerce. De organisatie bracht in 2013 een position paper uit over elektronische betalingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond