Deel dit artikel
-

Eerste winst voor Zalando internationaal

Voor het eerst schrijft Zalando op groepsniveau zwarte cijfers: 12 miljoen euro voor rente en belasting. Niet veel, maar een hele vooruitgang ten opzichte van vorig jaar.

Deze cijfers maakte Zalando vanochtend, los van aandeelhouders Rocket Internet en Kinnevik, bekend. De winstcijfers zijn een draai om de oren voor de critici die al jaren roepen dat het bedrijf te aggressief werkt en vanwege de hoge marketing- en logistieke kosten nooit winst zou kunnen maken.

Over de eerste zes maanden van dit jaar schrijft de modewinkel een winst (ebit) van twaalf miljoen euro positief. Dat is winst op groepsniveau. Tot op heden waren alleen de Duitstalige activiteiten enigszins winstgevend, maar werd dat resultaat teniet gedaan voor de verliezen van buitenlandse zusters. Nu schrijven alle landen samen zwarte, of eigenlijk licht grijze, cijfers.

In juli maakte Zalando al bekend dat het over deze periode in de boeken een omzet noteerde van een miljard euro. Er had ook ‘enige winst’ kunnen zijn. Aan die aanwijzing voor een flinterdunne winstmarge wordt nu het label van 1,2 procent gehangen. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ligt de winstmarge inmiddels op 4,6 procent. Die regio ligt ongeveer een jaar voor op de ontwikkeling in de andere landen.

Mogelijk deze week nog kan Zalando zijn concrete plannen voor de aanstaande beursgang bekendmaken.

Foto: Emergency Brake (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond