Deel dit artikel
-

Egg staakt Franse activiteiten

De van oorsprong Britse internetbank Egg staakt zijn Franse activiteiten. Daarmee hoopt Egg aantrekkelijker te worden voor potentiele kopers. De bank staat al geruime tijd in de etalage. Egg wist in Frankrijk nooit winst te maken.

Prudential, dat 79 procent van de aandelen Egg in handen heeft, kondigde in januari al aan dat het van het belang in de Britse internetbank afwilde. Maar Egg zei toen al dat geen van de geinteresseerde kopers de zeer kostbare expansieplannen op de Franse markt wilde uitvoeren.

Volgens Egg zal het staken van de Franse activiteiten ongeveer 170 miljoen  euro kosten. Egg Frankrijk lanceerde in 2002 La Carte Egg nadat de Franse internetbank Zebank was overgenomen. Het aantal mensen dat de kaart bestelde viel echter tegen. Omdat dat tegenviel moest Egg zijn investeringsbudget verhogen en zou er voor 2005 geen break even worden gedraaid.

In oktober vorig jaar liet Egg weten een joint venture partner te gaan zoeken in Frankrijk. Zover is het nooit gekomen. Prudential voert nog steeds geprekken met kandidaten die Egg willen overnemen. ING zei eerder al niet geinteresseerd te zijn en zelf hard genoeg te groeien in het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond