Deel dit artikel
-

Eigenaar trekt stekker uit ‘Duitse Hyves’

Investeerder Holtzbrinck Digital geeft het op. Facebook heeft gewonnen in Duitsland. De sites onder het VZ-label verdwijnen, worden omgebouwd en een aantal mogelijk zelfs gesloten.

Dat maakte Holtzbrinck gisteren bekend. Twee jaar geleden hadden de sites StudiVZ, SchülerVZ en MeinVZ nog 466 miljoen pageviews, vorige maand was dat nog maar een tiende. De profielensites hebben zichtbaar geen vuist kunnen maken tegen de Amerikaanse concurrentie. De eigenaar besluit nu om de handdoek in de ring te gooien.

Scholierensite SchülerVZ wordt omgebouwd tot een ‘leeromgeving’ met de naam IDpool. Die gaat eind dit jaar live. Dat moet een sociaal georiënteerde site worden, een terrein dat Facebook niet bediend. Wat er met de StudiVZ en MeinVZ gebeurt, is nog ongewis. Het is niet uitgesloten dat die worden gesloten.

Gisteren werd al duidelijk dat eenderde van het personeel van het bedrijf wordt ontslagen. Voor een ander deel, de IT-afdeling, is een nieuwe bestemming gevonde. Zij worden ondergebracht in een aparte b.v. die techisch dienstverlener wordt voor Holtzbrinckbedrijven en externe opdrachtgevers.

Foto: Alex Proimos (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

John Franco

Zou Hyves er blij mee zijn dat ze vanaf nu in bijvoorbeeld alle zoekmachines naar boven komen “omdat een ïnvesteerder de stekker eruit trekt”?
Likt me niet helemaal fair t.o. hyves die hier helemaal niets, maar dan ook niets mee te maken hebben.

Dick

Zowel particulier als zakelijk gezien is hyves in nl ook niet relevant meer. Wij (http://www.kippetjetok.nl) hebben nog zo’n 500 hyvesvrienden maar doen er eigenlijk niets (meer) mee. Zie ook steeds meer zowel particulieren als ondernemers hun account sluiten.

Jeroen Mirck

@John Franco: Lastig he, vrije nieuwgaring?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond