Deel dit artikel
-

Elf procent omzet Media Markt via webwinkel

De internationale webwinkels van Media Markt en Saturn leveren samen voor het eerst meer dan vijfhonderd miljoen euro omzet op in een kwartaal. Elf procent van het verkooptotaal komt nu binnen via de digitale kanalen.

Vanochtend presenteerde de Nederlandse topman van CECONOMY, Pieter Haas, voor het eerst de financiële cijfers van het bedrijf nu het geen onderdeel meer is van de METRO Group. Dat is overigens nog wel een grote aandeelhouder. De elektronicawinkels werden in juli afgesplitst en kregen een eigen notering aan de beurs.

Haas zag de online omzet met zestien procent toenemen tot 502 miljoen euro. De totale kwartaalomzet, inclusief de handel in de fysieke winkels, steeg met een procent. Overigens staan de online en fysieke kanalen niet zo los als op het eerste oog lijkt. Want 41 procent van alle online aankopen wordt in een Media Markt- of Saturn-winkel opgehaald.

Het online kanaal draagt bij aan de winst, maar met hoeveel vertelt CECONOMY niet (PDF).

Beleggers zijn positief over de cijfers en belonen het aandeel met een kleine stijging. De koers stond eind deze ochtend 0,75 procent hoger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond