Deel dit artikel
-

Elk vierde pakket in Duitsland gaat retour

Vorig jaar bestelden Duitse consumenten voor 99 miljard euro aan artikelen online, maar elk vierde pakket gaat terug, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bamberg.

Naar schatting 530 miljoen pakketten met 1,3 miljard artikelen zijn geretourneerd. Daarmee is Duitsland Europees kampioen.

In Duitsland is de retourzending meestal gratis. Slechts één op de tien Duitse online retailers vereist een vergoeding, terwijl dat elders in Europa een op de twee is.

Een andere verklaring zijn de royale retourtermijnen: in Duitsland geven retailers gemiddeld aanzienlijk meer tijd dan in de rest van de EU om een artikel te retourneren. En tot slot bestellen de Duitsers ook veel meer dan de andere Europeanen.

Van de 1,3 miljard geretourneerde artikelen betreft 91 procent kleding of schoenen.

Voor de retailers betekent dit extra kosten. Per retourzending bedragen de gemiddelde transport- en verwerkingskosten 6,95 euro, Kleine retailers zouden aanzienlijk hogere kosten hebben dan grote.

Slechts één procent van de geretourneerde artikelen belandt in de vuilnisbak bij de winkelier. Meer dan 93 procent kan direct als nieuw worden verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond