Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org in actie voor minder retouren webwinkels

Thuiswinkel.org sluit een samenwerking met Retourvignet.com met als doel om het misbruik van de retouroptie bij webwinkels terug te dringen.

Verschillende webwinkels gaan speciaal ontwikkelde stickers op producten plakken of labels aan producten bevestigen, waardoor het gebruiken-terugsturen niet meer mogelijk wordt. “Vooral bij luxe producten zien onze leden nog te vaak dat ze gedragen worden en vervolgens worden geretourneerd. Met deze stickers en labels is dat niet meer mogelijk”, zegt Marlene ten Ham, directeur bij Thuiswinkel.org.

De brancheorganisatie maakt gebruik van het voorwerk van de ondernemers Niels Oude Luttikhuis, Hilko Hooijer en Wolter Hoekman. Zij lanceerden vorig jaar het initiatief Retourvignet.com uit frustratie van bergen oneerlijke retourzendingen. Ze bedachten het stickersysteem.

Het werkt zo: de winkelier verbindt het fysieke label aan het nieuwe product en stuurt het pakketje naar de klant. Zodra deze de order ontvangt en het label verwijdert, belooft hij het item te houden. Retourneren is geen optie meer.

Verschillende webwinkels starten komende maand met de pilot. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden bij Thuiswinkel.org.

Ten Ham: “De proef duurt in eerste instantie twee tot vier maanden. We willen webwinkels de kans geven het goed te implementeren in hun processen. Vervolgens gaan we evalueren met de deelnemende webwinkels. We zijn nu met een aantal grote en kleinere partijen, zoals reiswieg.nl, in gesprek en roepen ook onze achterban op met ons samen op te trekken en vervolgens te gaan kijken naar het succes van de pilot.”

“We starten deze pilot met een aantal webwinkels. Daarbij willen we in eerste instantie vooral weten hoe het Retourvignet het beste geïmplementeerd kan worden in de processen. Daarnaast willen we natuurlijk weten hoeveel minder misbruik er wordt gemeld, of het retourpercentage is gedaald. De pilot is een succes als we inderdaad bijdrage aan het tegengaan van misbruik, en wellicht zelfs minder retouren voor onze leden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond