Deel dit artikel
-

‘Elon Musk wordt tijdelijk nieuwe CEO Twitter’

Ondernemer Elon Musk zal direct na afronding van de overname van Twitter tijdelijk de functie van CEO bekleden.

Bronnen rondom het bedrijf melden aan CNBC dat hij die rol vervolgens binnen enkele maanden overdraagt aan een vaste operationeel bestuurder.

In de korte periode waarin Musk zelf aan het roer staat, kan hij de basis leggen voor de veranderingen die hij op het oog heeft. Zijn opvolger mag de verbouwing dan verder afronden. Naar verluidt zou een deel van het management kunnen sneuvelen en, zo vernam CNBC, de productiviteit van ontwikkelaars kan stukken beter.

De nieuwe eigenaar van Twitter wil de publieke debatfunctie van de berichtendienst prominenter maken, maar niet bepalen wie het woord krijgt. Hij vindt dat het sociale medium een te enge opvatting van vrijheid van meningsuiting uitvoert. Critici vrezen dat Donald Trump zijn twitteraccount terugkrijgt.

De CEO van Tesla en SpaceX heeft meerdere miljardairs en hun fondsen zo ver gekregen om voor zeker zeven miljard dollar mee te betalen aan de overname van Twitter. Dat drukt het risico voor Musk zelf en daarmee het risico voor het onderpand, zijn aandelen Tesla.

*) Photo by Becca Tapert on Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond