Deel dit artikel
-

Emerce eDay: Livestreaming @ NU.nl

Nu.nl lanceerde afgelopen zomer zijn eigen Periscope onder de naam Cameraad. Gebruikers kunnen met hun smartphone zelf livebeelden uitzenden en ook bekijken. Gert-Jaap Hoekman vertelt meer over de eerste ervaringen morgen op eDay.

Cameraraad is ontwikkeld met geld van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, samen met TNO. Hoekman had er zelf rekening mee gehouden dat er ‘op zijn vroegst in september een prototype zou zijn’, maar een werkende applicatie was al veel eerder beschikbaar.

Met Cameraad kan de redactie door een druk op de knop burgers die zich binnen een bepaalde straal van een nieuwswaardig evenement bevinden (de Vierdaagse of politie-acties) vragen om te filmen met hun telefoon. Deze livestreams kunnen vervolgens, na minimale regie vanuit de redactie, worden toegevoegd aan nieuwsartikelen, maar ook rechtstreeks worden bekeken. Daarmee hoopt Nu.nl zijn nieuwsverslaggeving actueler, rijker en multimedialer te maken.

In aansluiting hierop demonstreert de Nationale Politie morgen het Mobile Media Lab, een vrachtwagen die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Daarmee doet men onderzoek naar het gebruik van verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Te denken valt aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter).

Emerce eDay wordt 8 oktober gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond