Deel dit artikel
-

Emerce eDay: de uitdaging van drone journalistiek

Drones kunnen niet ontbreken op Emerce eDay, ze waren het afgelopen jaar bijna onafgebroken in het nieuws. Ben Kreimer van BuzzFeed vertelt donderdag hoe je met drones game-achtige omgevingen kunt creëren.

Drones zijn inmiddels zo goedkoop dat de Federal Aviation Administration (FAA), het Amerikaanse agentschap dat verantwoordelijk is voor burgerluchtvaart, waarschuwt voor de komst van 1 miljoen drones tijdens de kerstperiode. Die liggen waarschijnlijk aan het eind van het jaar massaal onder de kerstboom. En de FAA maakt zich daar grote zorgen over, want die dingen botsen makkelijk tegen bijvoorbeeld opstijgende en landende vliegtuigen. Er zijn al meer dan 700 incidenten gemeld.

En toch, drones kunnen bijzonder handig zijn. De Stichting Strandexploitatie Veere deed maandag een proef met drones in Zeeland, voor het redden van mensen. De TU in Zürich heeft weer een andere nuttige toepassing gevonden voor drones. Met twee cuadrocopters kan je een brug breien over een diepe ravijn.

Bedrijven als Google en Amazon willen drones gaan inzetten voor de bezorging van pakketjes, maar daar is de regelgeving nog niet rijp voor.

Drones zijn echter ook ideale middelen voor filmmakers en journalisten om prachtige beelden te maken. Vindt in elk geval fotojournalist Ben Kreimer, de uitvinder van de term drone journalistiek. Ze bieden mogelijkheden om gebieden te verkennen waar, om maar eens wat te noemen, toeristen zelden komen. Zo maakte Kreimer indrukwekkende luchtopnamen van een safari in Kenia.

Kreimer spreekt niet alleen op eDay, vrijdagochtend is hij te gast op het Media Park in Hilversum voor een Meet the Master-sessie van iMMovator en Hilversum Media Campus.

Emerce eDay wordt 8 oktober gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond