Deel dit artikel
-

Emerce Retail: Shoeby betreedt de Duitse markt

Kledingwinkel Shoeby breidt nog dit jaar uit naar Duitsland. “We zijn zelf uiterst benieuwd hoe het gaat, we zien het als een leerproces,” vertelt Sophie Duijts van Shoeby bij Emerce Retal Video Collection aan host Ronald ter Voert.

Vanaf vandaag zijn verschillende presentaties te zien in een nieuwe videocollectie Emerce Retail, met naast Shoeby interviews met Lucardi, Philips, Sleepfast en MasterCard Nederland.  Het volledige overzicht vind je hier.

John en Mieke van Deursen openden in 1981 de eerste Shoeby winkel in Den Bosch. Inmiddels omvat het merk 240 winkels, een onlangs vernieuwde webwinkel Shoeby.nl, de Shoeby app en de aanwezigheid op diversen platformen. “We willen zijn waar onze klanten zijn,” stelt Duijts die met tussenpozen al aardig wat jaren werkt voor het bedrijf.

Shoeby waagt de stap naar Duitsland eerder dan naar Vlaanderen, waarvoor zo te horen nog geen concrete plannen zijn. “Feitelijk zitten we via marktplaatsen als Zalando al in twaalf landen, in Nederland zitten we bij wehkamp,” zegt Duijts. “We zagen dus al dat er vanuit Duitsland besteld werd. We beginnen binnen een maand met een eigen webwinkel, de eerste winkels zijn gepland voor het najaar.”

Scandinavië is ook een interessante markt gezien de kledingvoorkeuren van de consument, “maar je moet ook logistieke keuzes maken, we gaan Duitsland bevoorraden vanuit Nederland.” Scandinavië lijkt wel de meest kansrijke optie na Duitsland.

Het gebeurt steeds vaker dat bij internationale expansie de route wordt bewandeld van marktplaatsen, zegt Bart Meertens van Emakina, de technische partner van de retailer.

Vanwege de internationale uitbreiding heeft Shoeby Magento ingeruild voor Salesforce Commerce Cloud. “We gebruikten al de Marketing en Service Cloud van Salesforce, die vertrouwdheid bepaalde ook de keuze voor Commerce Cloud. Zeker als je internationaal gaat wil je wel dat alles gedegen blijft werken.”

De presentatie Hoe creëer je in een omnichannel een boutiqueshop ervaring? is na registratie vanaf 08.00 uur te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond