Deel dit artikel
-

Engelse unicorn Powa Technologies failliet

Het Engelse technologiebedrijf dat een revolutie in de retailsector beloofde is failliet en de onderdelen worden verkocht.

Ondernemer Dan Wagner wist investeerders te verleiden om tegen een waardering van 2,7 miljard dollar geld in zijn bedrijf te steken. Zijn technologie zou ‘alles scanbaar en shoppable maken’. Anderhalf jaar later is de bankrekening leeg, heeft er na veel beloftes geen revolutie plaatsgevonden en worden twee van de drie bedrijfsonderdelen verkocht door bewindvoerder Deloitte.

Dat meldt Sky News en wordt door de boekhouder nog eens bevestigd aan Business Insider.

Powa Technologies bestond uit drie onderdelen: PowaTag, PowaPos en PowaWeb. De POS (kassaterminal) stopt. PowaTag wordt verkocht aan een consortium onder leiding van ondernemer Ben White. Dat is de technologie, een app, waarmee de markt bestormd zou worden. Het maakt fysieke objecten scanbaar en ‘shoppable’. PowaWeb gaat naar marketingbedrijf Greenlight Digital en blijft webshops bouwen.

De onderneming had korte tijd een filiaal op de Zuidas in Amsterdam, maar vertrok afgelopen zomer met de stille trom.

Powa Technologies had vooral veel getekende intentieverklaringen met grote modemerken. Er waren geen grootschalige commercieel operationele systemen.

Foto: Francesco Sgroi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond