Deel dit artikel
-

Erasmus Universiteit Rotterdam en YES!Delft bundelen krachten

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) treedt toe als aandeelhouder van tech-incubator YES!Delft. Bij EUR wordt YES!Delft onderdeel van het net opgerichte Erasmus Enterprise. Alle betrokken partijen willen hiermee de innovatiekracht in de regio verder stimuleren.

De samenwerking met YES!Delft is een natuurlijke voortzetting van de convergentiestrategie van de Erasmus Universiteit, Erasmus MC en TU Delft en een verdere verdieping op het gebied van een aantal grote maatschappelijke thema’s, zo luidt de toelichting.

‘We willen de ecosystemen in Rotterdam en Delft met elkaar verbinden en onze expertises aan elkaar koppelen. Door diversiteit in startup-teams (Tech, Business en Social) te stimuleren zal het regionale innovatieklimaat een boost krijgen.’

De regio Rotterdam heeft een rijke voedingsbodem qua diversiteit en ondernemerschap. Een multidisciplinaire aanpak is van belang voor innovatie en voor het oplossen van vraagstukken in de regio. Innovatie vraagt een combinatie van verschillende perspectieven (tech, maatschappelijk, commercieel) vanuit zowel de oplossing als de behoefte.

YES!Delft gaat, naast haar initiatieven op de locaties in Delft en Den Haag, in Rotterdam programma’s aanbieden die aansluiten op de expertise aan de Woudestein campus. Hierbij richt YES!Delft zich op specifieke aandachtsgebieden (verticals) zoals Social Tech, waarin het oplossen van vraagstukken uit de stad, zoals jeugdzorg en ouderenzorg een belangrijke plek innemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond