Deel dit artikel
-

Eredivisie Live lanceert tweede scherm

Voetbalzender Eredivisie Live introduceert vrijdag zijn tweede scherm: Eredivisie Live Sidekick. De website is geschikt voor alle laptops, tablets en pc’s.

Eredivisie Live Sidekick (op dit moment nog achter slot en grendel) is een door Infostrada ontwikkelde interactieve website die ondersteunend is aan de live wedstrijden op tv en aanvullende informatie biedt. De kijker krijgt wedstrijdstatistieken, video’s, analyses, interviews, quizvragen en stellingen voorgeschoteld. Maar hij kan ook op gebeurtenissen reageren.

Zo is er onder meer een live overzicht met alle hoogtepunten van de wedstrijd, gecombineerd met interessante feiten, tips van de analisten in de studio, quiz vragen en polls. ‘Heatmaps’ geven aan op welke positie in het veld de spelers in balbezit zijn. Een ‘windroos’ geeft aan in welke richting de passes plaatsvinden. Ook kan men na afloop de interviews met spelers en trainers terugkijken.

Volgens woordvoerder Maarten van Rooijen is de site het sluitstuk van een groot aantal online activiteiten. “We hebben dit jaar flink ingezet op sociale media, van Facebook tot Hyves en YouTube. Twitter is met name een groot succes geworden, met 60.000 volgers.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond