Deel dit artikel
-

Ericsson: 1 miljard 5G gebruikers in 2023

Telecombedrijf Ericsson voorspelt dat er in 2023 1 miljard 5G-mobiele breedbandabonnementen in gebruik zullen zijn. Eind 2023 zal twintig procent van de wereldbevolking toegang hebben tot 5G, dat waarschijnlijk in eerste instantie in dichtbevolkte gebieden wordt uitgerold.

De eerste commerciële netwerken op basis van 5G New Radio (NR) komen waarschijnlijk al in 2019 in de lucht en zullen in 2020 worden geïmplementeerd. Ericsson verwacht dat de eerste 5G-netwerken uitgerold worden in landen als de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan en China.

De hoeveelheid mobiel dataverkeer zal mede als gevolg van 5G toenemen tot 110 Exabytes per maand. Dat is acht keer zoveel als vandaag de dag en staat gelijk aan 5,5 miljoen jaar aan HD-video streaming.

Deze groei in mobiel dataverkeer zal in alle regio’s te zien zijn, waarbij Noord-Amerika eind dit jaar met 7GB per maand nu al het hoogste gemiddelde verbruik per smartphone heeft.

Videoconsumptie zorgt voor de grootste groei in mobiel dataverkeer. Het zijn vooral millennials – jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar – die daarvoor zorgen. Zij streamen gemiddeld 2,5 keer meer dan mensen van 45 jaar en ouder.

Het streamen van video in hoge resoluties en een opkomende trend van streamen in nieuwe video-formats, zoals 360-graden video, heeft grote invloed op het volume van het dataverkeer. Zo verbruikt een 360-graden video via YouTube vier tot vijf keer zoveel bandbreedte als een normale YouTube-video van dezelfde (waargenomen) kwaliteit.

Voice over LTE (VoLTE) is inmiddels beschikbaar op meer dan 125 netwerken in meer dan 60 landen in alle regio’s. Ook voor VoLTE zullen aan het einde van 2023 5,5 miljard abonnementen zijn afgesloten, wat staat voor meer dan 80 procent van de gecombineerde LTE- en 5G-abonnementen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond