Deel dit artikel
-

Europese beveiligers willen cybercrime aanpakken

Een groep onafhankelijke bedrijven, waaronder het Nederlandse Fox IT, heeft maandag de oprichting van de European Cyber Security Group (ECSG) aangekondigd als reactie op de groeiende behoefte aan internationale samenwerking om de toenemende bedreigingen voor de digitale beveiliging van Europa het hoofd te bieden.

Volgens de initiatiefnemers wordt het steeds moeilijker de samenleving te beschermen en criminelen te vervolgen. ECSG wil dit probleem aanpakken via een combinatie van partnerschap en voorlichting, waarbij de gecombineerde kracht van zeshonderd cyberbeveiligingsexperts kan worden gebruikt om snel en efficiënt te reageren.

Daarnaast kan de ECSG haar praktijkervaring gebruiken om overheden, bedrijven en regelgevende instanties te adviseren over problemen met betrekking tot een effectiever en praktischer beleid op het gebied van cyberverdediging, risicovermijding en -vermindering en het delen van informatie over de grenzen heen. Op die manier zullen de gevolgen van cybercriminaliteit in heel Europa worden verminderd.

Menno van der Marel, directeur van Fox-IT, is aangesteld als voorzitter van ECSG.  Andere deelnemers zijn het Deense CSIS, het Franse Lexsi en het Spaanse S21sec.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond