Deel dit artikel
-

Europese Commissie keurt overname Tele2 door T-Mobile goed

De Europese Commissie heeft de fusie tussen T-Mobile en Tele2 in Nederland goedgekeurd. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor een grote speler op de mobiele en vaste telecommarkt die zich volledig richt op de belangen van consumenten en bedrijven, zo stelt T-Mobile Nederland. De gefuseerde organisatie wil de Nederlandse telecommarkt ‘verder opschudden’.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, zegt blij te zijn met de beslissing van de Europese Commissie. ‘Het is fantastisch dat de Europese Commissie de specifieke kenmerken van deze fusie heeft erkend en ons daarom onvoorwaardelijke goedkeuring heeft gegeven om samen verder te mogen. We kunnen nu onze gemaakte beloftes waarmaken op het gebied van een versnelde introductie van 5G en zorgen dat glasvezel beschikbaar komt.’

Tot het officiële moment van samengaan, blijven T-Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar en verandert er niets. In de komende maanden ligt de focus op de integratie van beide bedrijven waarbij het belang van klanten en medewerkers voorop staat.

In september sprak de EU in een ‘Statement of Objections’ nog haar bezorgdheid uit. In augustus deed T-Mobile een reeks beloften, zoals het versnellen van de uitrol van 5G. Enige tijd leken de vooruitzichten voor de fusie erg somber.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond