Deel dit artikel
-

Europese Venture Capitalists doen Nederland aan

De European Tech Tour, een evenement van een groep internationale top-venturecapitalists, doet eind mei voor het eerst Nederland aan. Na selectie krijgen twintig Nederlandse technologiebedrijven de kans in contact te komen met deze verstrekkers van kapitaal. De toer bewijst volgens de organisatie dat "investeerders het gevoel hebben dat het teveel aan lucht inmiddels uit de techsector is weggelopen".

De Nederlandse afdeling van het evenement, de Dutch Tech Tour , is op zoek naar veelbelovende Nederlandse ICT-bedrijven "die een belangrijke speler in hun markt willen worden". Volgens Roland Slot, de directeur van de Nederlandse afdeling, zijn er volop mogelijkheden voor ondernemingen op het gebied van e-commerce, kennismanagement of communicatie en netwerken die "realistische plannen maken en een product op de markt brengen waar klanten behoefte aan hebben".

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich vanaf nu tot en met 11 april kostenloos aanmelden. Een selectiecomité met daarin naast Slot onder anderen Roel de Hoop (Prime) en Roel Pieper beoordeelt de aangemelde bedrijven onder meer op kwaliteit van de ontwikkelde technologie, kwaliteit van het management en kracht van het businessmodel.

De winnaars mogen twee dagen lang deelnemen aan een programma vol informele ontmoetingen met zestig venture-capitalists. Daaronder bevinden zich grote namen als Dresdner Kleinwort Capital en Vision Capital. Directeur Slot, in het dagelijks leven president van DTT/Warp, benadrukt dat persoonlijke contacten met buitenlandse investeerders Nederlandse ICT-bedrijven enorm kunnen helpen bij hun intertnationale expansie.

Volgens Slot heeft de Tech Tour in het verleden bewezen ook lokale venture capitalists wakker te schudden. Die beseffen dan pas hoeveel ICT-potentieel er in eigen land aanwezig is. De European Tech Tour Association is een non-profit organisatie die vier jaar geleden werd opgericht om bedrijven te ontdekken die tot internationale spelers kunnen uitgroeien. De tour deed eerder onder meer Duitsland, Finland en Frankrijk aan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond