Deel dit artikel
-

Europol, politie en antivirusbedrijven gaan strijd aan tegen ransomware

Europol, de Nederlandse Nationale politie, Kaspersky Lab en Intel Security gaan gezamenlijk de strijd aan met ransomware onder de noemer No More Ransom.

No More Ransom is een nieuwe online portal, gericht op het informeren van het publiek over de gevaren van ransomware. Ook wil men slachtoffers helpen om hun gegevens te herstellen zonder losgeld te betalen.

Ransomware is een grote bedreiging voor de rechtshandhaving in de EU, zeggen de initiatiefnemers. Het aantal slachtoffers groeit in een alarmerend tempo: volgens onderzoek van Kaspersky Lab steeg het aantal door cryptoware aangevallen gebruikers met 550 procent, van 131.000 in 2014-2015 tot 718.000 in 2015-2016. In Nederland ging dit zelfs van 814 naar 9.967, een stijging van maar liefst 1.224 procent.

Het is ook voor het eerst dat de Nederlandse politie een duidelijk signaal geeft. Men raadt slachtoffers aan om aangifte te doen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Riet Klarenbeek

ik heb een paar maanden geleden op een KPN-mail geklikt maar dat was een zipefile en dat heb ik niet gezien jammer genoeg ,nu moet ik eerst betalen voordat ik mijn foto,s ed weer kan openen, ik heb niet betaalt wat kan ik nu nog doen? Kunt U mij helpen?

loesje

Kijk op de nieuw gelanceerde website nomoreransom.org; absoluut NIET betalen en melden bij de politie!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond