Deel dit artikel
-

Eventbrite wil 200 miljoen dollar met beursgang

Online ticketbedrijf Eventbrite gaat naar de beurs tegen een koers van tussen de 19 en 21 dollar. Omgerekend zoekt het dus een kapitaalinjectie van pakweg 200 miljoen dollar.

Dat komt naar voren in de bijgewerkt documenten voor de beursaanvraag, die het twee weken geleden indiende. Techcrunch schrijft erover.

Het bedrijf wil tien miljoen aandelen naar de beurs brengen. Dat levert ongeveer tweehonderd miljoen dollar op en stelt de waardering op 1,8 miljard dollar. Een jaar geleden, bij de meest recente kapitaalinjectie, was dat nog 1,5 miljard dollar.

De grootste investeerders zijn Sequoia, Tiger Global en T. Rowe Price. Het is niet bekend hoeveel van hun gezamenlijke 48 procent zij in omloop gaan brengen.

Investeerders staken in de afgelopen jaren driehonderd miljoen dollar in de start-up die vorig jaar Ticketscript uit Amsterdam kocht.

Eventbrite boekte afgelopen twee jaar veertig miljoen dollar verlies bij een groeiende omzet. In 2016 lag die op 133 miljoen, in 2017 op 201 miljoen dollar.

Geld verdient het aan organisatoren van evenementen die de Amerikaanse technologie inzetten voor hun ticketverkoop, -registratie en -gebruik.

Wanneer Eventbrite exact naar de beurs gaat, is nog niet bekend. Dat zal echter geen maanden duren.

Foto: Andrew Malone (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond