Deel dit artikel
-

Evernote ruimt programma’s op

Evernote stopt met zijn annotatieapp Skitch, in elk geval voor iOS, Android en Windows. De Mac versie blijft bestaan.

Ook de Clearly-browserextensie voor ‘afleidingsvrij lezen’ verdwijnt, net als een app voor Pebble-horloges. Vanaf 22 januari zijn deze programma’s niet meer beschikbaar.

Volgens Evernote zit de functionaliteit van Skitch en Clearly al ingebakken in de Evernote-apps.

Het verdwijnen van de apps is onderdeel van een bezuinigingsoperatie. Het gaat al een tijd niet goed met het Amerikaanse bedrijf, dat begin dit jaar 47 werknemers ontsloeg. Medeoprichter en CEO Phil Libin stapte op.

Skitch heeft een kleine 16 miljoen gebruikers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Senol Tapirdamaz

Stemmingsmakerij is dit artikel zeg.

Skitch en Clearly zijn inderdaad gewoon onderdeel van de desktop windows en mac applicatie. Het verdwijnen van deze apps heeft ook alleen daarmee te maken en niet met een bezuinigingsoperatie. Er zijn applicaties gebouwd, ontwikkeld en ouder geworden. Tijd voor innovatie. Niets meer, niets minder.

Phil Libin heeft een goede stap gezet door opzij te treden om zo iemand aan het stuur te krijgen die wel weet hoe Evernote een prijsmodel verkrijgt die op de markt kan opereren. Daarbij is ontslag van mensen bij een groeiend bedrijf niet meer dan normaal. Pas op de plaats maken.

Jambo

Misschien handig om TC even te lezen:

Improving the core experience is one argument for shutting down these apps, but another is that is that Evernote — a company that is in crisis following the departure of long-time CEO Phil Libin and exit of other execs like COO Linda Kozlowski this year — is cutting its costs in the wake of faltering subscription numbers and giving its core app, which has barely advanced in terms of features in recent times.

Evernote Food, the company’s dedicated recipe app, was shuttered at the end of September.

http://techcrunch.com/2015/12/17/rip-skitch/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond