Deel dit artikel
-

Exact haalt steeds meer omzet uit de cloud

Boekhoudbedrijf Exact haalt steeds meer omzet uit de cloud. Het onderdeel Cloud Solutions (Exact Online) rapporteerde over het afgelopen half jaar een omzettoename van 39,5 procent tot ruim 9,5 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend.

Analisten hadden al gerekend op meer omzet uit de cloud. Zij gingen uit van 105,1 miljoen euro omzet en bedrijfsresultaat (EBITDA) van 23,6 miljoen euro. De omzet in het eerste half jaar bedroeg inderdaad 105,3 miljoen euro tegen 109,3 miljoen een jaar eerder, een afname van 3,7 procent. De winst steeg 52,6 procent naar 15,3 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg 1,3 procent naar 23,4 miljoen euro.

Volgens CEO Erik van der Meijden ligt Exact op koers met zijn strategie ‘groei door focus, innovatie en eenvoud’. Voor de cloudactiviteiten zijn kantoren in Engeland, de VS en Duitsland geopend. Exact heeft verder een grote organisatie achter de rug, waarbij buitenlandse activiteiten die te weinig opbrachten zijn gestaakt.

De onderneming voorziet voor de cloud een groei van dertig tot vijftig procent in de komende jaren. De zakelijke oplossingen brengen wel steeds minder op. De omzet daalde in deze categorie 6,5 procent naar 68,9 miljoen. In het algemeen staat de traditionele software onder druk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond