Deel dit artikel
-

Cloud booming markt voor Exact

Boekhoudbedrijf Exact ziet forse groei in zijn cloudactiviteiten. De omzet uit online abonnementen steeg in het derde kwartaal met 43 procent vergeleken met vorig jaar. De omzet van dit onderdeel steef naar 5,3 miljoen euro.

Exact rekent op een omzetgroei van dertig à vijftig procent bij Cloud Solutions de komende jaren. Bestuursvoorzitter Erik van der Meijden spreekt van een ‘booming markt’. Het grote voordeel is de flexibiliteit. De klant betaalt bij clouddiensten per maand en kan maandelijks opzeggen. De clouddiensten in Engeland, de VS, Duitsland en Frankrijk worden daarom uitgebreid, daarna volgen meer landen.

De overige diensten doen het minder goed. Exact merkt nog steeds de gevolgen van de uitdagende economische omstandigheden in Europa en ook de onzekerheid over de overheidsbegroting en de hervorming van de gezondheidszorg in de VS hadden geen gunstige invloed gehad op de cijfers. De lagere omzet tot 51,8 miljoen euro werd echter gecompenseerd door lagere operationele kosten. Over de eerste negen maanden van dit jaar bedroeg het bedrijfsresultaat 32,8 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond